Scan kandungan

Hi...tumpang tanya Masa 5week dh buat scan utk confirmkan pregnant then appointment dgn kkia pada 10week nanti.. Nk tnya boleh ke kalau saya scan pada 8week utk tengok jantung baby? Ke tak elok selalu scan pada awal kandungan ni?

5 Các câu trả lời

Takde masalah rasanya scan banyak kali. Sebab saya scan biasa check baby dari first tahu pregnant sampai sekarang 22w, setiap 3minggu dekat swasta sebab kk 28w baru scan. Saya ada anxiety jadi memang kalau ada tak sedap hati je pergi juga scan dan sebabkan anxiety sebelum scan atau ambil ubat dari luar saya memang akan tanya nurse kk saya dulu. Nurse kk saya pun suggest scan je dekat swasta, kadang lebih jelas sebab alatannya. Nurse siap suruh bawa gambar scan dari swasta untuk dia check kan dan tampal dalam bukuk pink lagi. Cuma details scan mungkin tak boleh kerap kot, sebab rasa sakit bila scan 😂 Tapi normal je sakit masa scan sebab nak tengok dalaman baby. So far takde doktor yang masalah pun, duit je masalah besar 😂

2y trước

Thank awak👍

boleh je 8weeks scan sis. scan awal2 lg bagus utk memastikan kita mngandung dlm rahim atau luar rahim. sy scan masa 7weeks itupun dokter ckp awal lg. tp sy nk tau je dlm rahim atau luar. masa sy scan 7weeks da dpt tgk janin dgn heartbeat baby. semoga dipermudahkan sis❤️

2y trước

Terima kasih awak

Sy masa awal2 mengandung 5w sampai 11w blh kata tiap2 minggu p scan sbb ada spotting.

Alhamdulillah sy scan 7w dh boleh dengar heartbeat baby 😍 semoga mommy dipermudahkan

8w dh boleh scan, tp kdg2 ada kes yg lewat nmpk. Sy suggest buat masa 9w.

2y trước

saya baru 6w buat scan masih tak nampak lagi kantung .doktor sruh dtg masa 10 week nnti..