Reveal pregnancy kat family

Trimester ke brapa mommies bgtau parents & family tentang pregnancy? Sy takut nak bgtau awal2 tapi hubby dah excited ajak balik kg nak bgtau parents dia 😅 ##ingintahu #firstbaby

51 Các câu trả lời

sy pun dulu fikir nk sorok sampai habis 1st trimester sbb anak first, cucu first family belah suami..plus, tunggu setahun lebih baru lekat.. tp masa pergi klinik nk confirm pregnant, doctor suspect kandungan luar rahim, kena warded.. so terus inform dua2 family, xjadi nk buat surprise ke apa😂 bg sy depends pada masing2, tp lau next pregnant utk sy, sy tggu baby dah 2-3 bulan baru inform family kot..

saya tau kata ngandung sminggu tue trus gtaw mak ayah, kmudian suami gtaw maknya. 2 minggu kmudian adik beradik sy dgn adik beradik suami kwn² terdekat. alhamdulillah diorg mmg caring n baik shaja. yg second nie 3 hari tau ngandung, trus suami up upt + dekat sttus ws. geram jea 😅tp alhamdulillah baik² shaja. dah 34w dah

Saya lepas tahu pregnant terus bagitahu fam saya and fam husband, setahun kahwin baru upt naik 2 line jadi excited nak bagitahu dedua belah fam 🤭. Tapi until now (31 minggu) takda bagitahu kwn2 and tak up dekat socmed langsung hehe hanya orang office jela tahu tu pun sebab tetiba nampak perut membesar and tahu dari situ je 🤣

first pregnancy 5 minggu suami bgtau Kat parents dia. mak mertua bgtau semua adik beradik dia. last2 missed miscarriage around 13 weeks. lps 2 tahun menagndung lagi, sy Dan suami Tak bgtau siapa2 , gugur juga 5 weeks. sekrng ttc 1 tahun lebih , belum Ada rezeki. advice saya, bgtau bila u dah ready Dan confident baby ok.

kalau nak bagitahu org bersedia la utk terima macam² nasihat betul & yg karut.. ikut la puan nk dgr ke nk sekadar angguk tp lalu tepi telinga je ke nak amal ke.. mcm saya mil suka bagi tip mcm2, termasuk jgn makan nenas tuuu bahaya.. tp dia offer air gas kat saya.. saya pun makan je nenas tu depan dia sambil sengih2 je

Saya dah 2 kali gugur. Dua2 tu saya bgtau family & mertua awal pregnancy. Means tau pregnant je terus bgtau. Excited sbb 4 tahun tggu. Tahun ke 5 rezeki preg kali ke3 bgtau ibu & suami je. Dah nk masuk 3 bulan mertua tau sndri dr mulut org 😅 alhamdulillah dah setahun sebulan dia 😍

Dlu awl sgt bgtau 6 weeks da gugur.. wlopon maybe lah kn kebetulan atau xde kaitan tp pregnant kali ni dh fobia sikit. Tambah2 fmily belah sy ada yg suka ‘ganggu’. Klu sy x sihat je mesti mimpi org tu tenung sy..Dah 3 bulan pn x bgtau lg huhu.. perut x nmpak senang sorok

2 bulan nak masuk 3 bulan baru bagitahu,tu pon hanya family je kwn2 semua x tahu sampai perut besar sendiri...first pregnant dulu excited bgtau hbs org seronok sgt last2 x sampai seminggu bagitahu miscarriage..hurmm dari situ la ambik pengajaran utk diri sendiri..

1y trước

kita kadang takut nak bgtau awal2 ni sbb "penyakit ain" tu wujud, penyakit dengki bila dpt tahu org lain ada berita gembira. Lagi2 first baby ni lagi extra takut, btw thanks sis share pengalaman ❤️

sy bgtau mak dan mertua je. yg lain2 xde sy nk bgtau, sbb malas nk kecoh2 biar tau2 nti beranak jeee hahahaaha kalau husbnd nk bgtau fmily ok jee biar lah, dia excited sbb 1st baby kn. ckp kt dia bgtau fmily jelaa org2 lain biar nnti nmpk perut ni sndri.

Hanya Family Saya dan Family Suami je (Mak ayah dan adik beradik shj ) yang thu dr awal trimester sehingga bersalin. Sy surirumah. Kawan² sorg pun saya tak bgthu pregnant, sedara mara dekat² ke jauh² tak bgthu..Thu² dah keluar baby, baru announce 🥰