Reveal pregnancy kat family

Trimester ke brapa mommies bgtau parents & family tentang pregnancy? Sy takut nak bgtau awal2 tapi hubby dah excited ajak balik kg nak bgtau parents dia 😅 ##ingintahu #firstbaby

51 Các câu trả lời

kat family awal, antara faktor, saya nk kan doa dr mereka🥰tp yg lain2 sy bgtau secara berperingkat ikut tahap keutamaan😘.. sebab ada antara mereka yg mengutamakan sy jugak, wlaupun bukan family... y not sy pon berkongsi dgn mereka juga🥳

1y trước

insyaAllah,aminnnnn.... semoga urusan kita dipermudahkan semuanya☺☺☺

family saya tahu awal sebab admit 4minggu ada cyst. tapi dah masuk 30 minggu family and kenalan rapat je yg tahu. mmg tak suka esposed dan diexposed and pesan dekat semua jangan nak memandai post dekat sosial media. kita tak izinkan.

dalam sebulan lebih baru Sy bagy tau mak sendiri ,sbb biasa gugur JDI mmg xpost @ bagy tau orang lain ,lepas tu pesan DKT mak jgn bgi tau spa² , trimester kedua Bru owg tau tu pon sbb nmpk perut😂ada yg lepas bersalin Bru tau

Once dah nampak jantung baby saya bagitau ahli keluarga terdekat saya. Orang lain/yang tak jumpa saya sepanjang pregnant cuma tau saya pregnant masa hari baby lahir je 😂 sebab saya mmg jenis tak announce kat orang saya pregnant

Masa kandungan 9 weeks, suami bagitahu kakak ipar dan saya bgtahu mak abah. Besoknya bgtahu supervisor dan manager untuk elakkan buat kerja berat. Kawan terdekat setelah nak masuk 12 minggu. Yg lain bila tanya je baru bgtahu.

Saya prnah keguguran. Masa pregnancy yg ni kitorang diamkan dlu husband wife je tau. Masuk 2 bulan lebih dah scan nmpak janin and heartbeat baru la bagitau family both side. Tu pun parents, parent in law je tau dlu. 🤣

Saya dn suami pun mula2 excited sbb bunting pelamin , bila 7w sya silent miscarriage… alhamdulillah untk second pragnancy kali ni jdi fobia nk cite kt org smpai suami punya kakak pun kmi x bgi tahu biar diorg thu smdiri..

parents saya trus bagitau bila dpt positive tu. insha'Allah mereka akan doakan yg terbaik utk kita. Makcik2 dan spupu2 lambat sket la. Ada yang still tkejut sy dah pregnant wlaupun time tu dh msuk 6 bulan haha..

Sy tak bagitau, tapi parent & mil tau sendiri bila kandungan 5 bulan ke atas sebab perut dah makin nampak, tak bagitau awal2 sebab jaga hati biras cause diorg baru je kahwin, tak nak diorg stress2..

Lepas masuk trimester ke 2 boleh bagitau. Trimester pertama kurang stabil, mungkin gugur. Saya pun menyesal bagitau keluarga masa minggu 6 sebab saya spotting lepas tu. Nasib baik tak gugur.