Senak/trimester 1

Trimester 1 memang rasa senak dibahagian dada ke kdg² kalau tarik nafas,macam letih sudah belari punyalah😓mcam kna semput je

9 Các câu trả lời

boleh jadi. saya time pregnant first dulu macam tu. sebab saya first trimester masa tu time bulan puasa. selalunya senak time first trimester ni sebab angin banyak, perut kembung, dia tolak ruang paru2 kita jadi sempit, sebab tu susah nak bernafas. cuba sis banyakkan minum air suam, banyakkan fiber dalam diet, exercise atau urut sikit2 bagi penghadaman lancar & angin keluar, inshaAllah membantu

Opposite dgn sy, sy ada asthma so mmg senak utk tarik nafas. Bila da pregnant, duk belajar cara breathing tu, asthma sy da mcm hilang dah. Bila tarik nafas dalam da tak senak. Jalan laju pun tak semput

saya dah trimester3 pun lagi senak,tarik nafas mcm berlari..sama mcm kena semput..sbb saya ad gerd teruk mgkin jd mcm tu...doakan saya selamat bersalin ya ibu2..semoga ibu2 ad disini sihat selalu ya..

Gastrik/gerd sis.. sy kena trimester 3 sampai hilang suara sbb xlepas nak nafas.. boleh g klinik dan ambik ubat angin yg sesuai utk ibu mengandung..

tengah alami skrg trimester 1, sesak nafas, semput nk tdur pom susah, letak minyak angin kt dada gosok² sikit bru rasa lega

Kalau selalu berlaku, cuba refer dengan dr dear. Takut bp low

saya pun sama..cpt penat. lg sekarang batuk. nk mkn ubat takut pulak

11mo trước

sama sis

Trim 3 lagi teruk sis.. normal tu bykkn saba

Depends. Saya tak pernah