sesak nafad

hai ibu2.. ada tak yang macam saya.. saya skrg 32w.. selalu rasa senak dada n sesak nafas.. rasa mcm dada di tekan2.. tgh duduk2 pn tiba2 senak.. klu buat keje lg lah.. sampai tercungap2 x cukup nafas.. dah jumpa doc, dh buat ecg.. result ok.. tp otak ni sentiasa dok pk mcm2 je.. Bila senak tu sampai rasa mcm nk pitam.. Saya juga ada mslh hb low????

12 Các câu trả lời

Sama la kita. 32 weeks jugak. Mulut pun asyik kelat je sampai selera makan pun menurun. Semalam pergi klinik check semua okay. Doc cakap baby dh besar tu jadi camtu. Marilah kita sama sama harungi tak lama dah sebulan lebih je lagi 🤧

5y trước

Btl tu.. Selera mkn pn xde dh ni..

Sy hb 13.8 pun sama jgk sakit dada tiap2 malam.. Semput hampir setiap masa.. Bercakap borak pun semput tercungap2🤣🤣Sy rasa mgkin sbb baby da start tolak abdomen kita kot?? Sy refer gynae katanya OK normal..

5y trước

Wahhh.. Blh try nanti.. Saya mkn iberet skrg ni...ubat kk dh xblh nk telan.. Susu pun saya dh xminum dh.. Xlalu nak telan..

Normal sis. Kalau sesak nafas tu rasa meronta2 nak nangis je. Sis kena chil tarik nafas panjang & dalam. Sis mintak jugak suami urut belakang dgn minyak yuyi. InshaAllah ok sikit

5y trước

Btl...panik bila jd mcm tu.. Automatik jantung pn laju n debar2 bila dh start rasa senak tu

Memang macam tu sis, sebab kandungan tu pressure, rahim dah membesar sampai ke atas dah. Nanti dah bersalin hilang semuanya. Sabar ya sis? Ujian mengandung

5y trước

InsyaAllah bersalin satu per satu akan kembali normal. Part yg paling best, rindu nak solat dgn perut kedepan. Nanti ringan dah perut, rasa kosong. Heheh

Hb low , sma myb . Awk mkn jmbu btu , syur bym , buah delima/patidelima . Nestm inshaallah bule naik hb. And ubt ambk sblm tdr dgn air oren ni sgt bksn

5y trước

Zincfr smua ada ckup. Nurse kk ckp kalau y lain kena mkn 3 jnis bru ckup. Sb ad tny apa beza dia. Kalau zincfr telan 1 bji ja shri. Tkdela trk sgt

Sme ngn sye, smpai dktr suspek sye skit jntung n kne bt echo.. Tp sye xg.. Next nurse akn bg tarikh lg suh bt echo.. Tgk la nti mcm mne.

5y trước

Ye sye pn mcm tu, kdg tgh ddk nk bgn, tros gelap mate.. Kdg tpkse tarik nfs dlm2 hembus pkai mlt.. Nk bg dada lega skit.

Mmg mcmtu sis.. Pembawaan kan.. Apa2 pun, sis kena bawa rilex... Tarik nafas slow2... Kalau baring sebaik nya ngiring sblh kiri sis..

5y trước

Haha.. Xpe tu. Asal keselesaan kita ok sis.. Mcm ayu ni mmg duduk klw betol2 rasa senak/semput.haha

Salah satu simptom hb low sesak nafas. Sis jaga hb makan makanan yg boleh naikkan hb.. Take care

5y trước

Tq awk.. Saya hb 9..tgh usaha juga ni nak naikkn hb..

Saya 30w pun dh start rasa mengah2. Kadang bila baring pun rasa mengah 😅

Sy nak masuk 30w dah. Pn ada rasa senak dada.. Mcm xckup nafas

5y trước

Prgnant ni ubat gastrik terhad sgt.. Saya mkn ubat kapur tu dgn ranitidine tu je..