Tomyam

Tomyam boleh makan tak ?? Pregnant 2 bulan . Ada orang cakap tak boleh makan ...

29 Các câu trả lời

Saya 1st pregnant lagi suka makan tomyam..klau masam lagi saya suka hirup kuah dia sis..dalam seminggu mesti 2-3kali makan..alhamdullilah ok jer,ni tggal tggu hari..doakan saya d permudahkan bersalin kelak yer..🤗🤗

Boleh je. Saya macam Preggy dulu, suka sangat makan tomyam. Tapi suami akan pantau dulu apa saya makan. Kalau order, selalu dye pesan dekat tuan kedai tu Jgn letak Cuka dan no pedas 😊

Boleh je makan. Tp waktu sa pregnant dulu, sa elakkan masa awal kandungan. Masuk 5 bulan baru sa makan. 😁 jgn berlebihan yer. Sekadar ambil rasa je... x elok la makan pedas2 ni.

Boleh makan sis xdak mslh pun.cuma atas ketahanan kepedasan sis aje la..kalau xleh makan pedas buat ja kurang pedas.kalau boleh tahan pedas buat la pedas😊

saya telan je semua... durian , nenas semua sy mkn.... 😅 tpi ikut pd tuan bdn... klau rasa x okey jgn mkn ...

Lebih baik bt sndiri d rumah sis.. D luar tkt ada cmpuran bnda tajam .cuka ke atau perasa utk sedapkn lg..

Boleh. Masa saya 5 minggu pregnant saya makan bihun tomyam macam biasa saya makan

blh tpi jgn mkn byk sngt or ikut nafsu. sru suami kmu pantau apa yg kmu mkn.

Awal kandungan, sy elakkan. Tp sebenarnya bole mkn je, cuma jgn berlebihan

Sya pun mkn..sbb mngidam sngt2x...dri trimeter 1 smpai 2 sya mkm tomyam...