Muntah atau jeluak?

Tolong,sye x pandai beza muntah dgn jeluak... Klu jeluak,susu tu cair kn? Ni dia keluar mcm kental kahak tu.. muntah ke jeluak ya? Baby bru sebulan... Sye baru balik dari hospital, nak kena pergi ke hospital lagi ke?

Muntah atau jeluak?
4 Các câu trả lời

normal je ni. saya pun bf + fm (dutch baby) jugak. maybe baby overfeed plus reflux. kena tengok cara bancuhan susu dan cara bagi dia minum susu pakai botol tu. tapi kalau setiap kali lps menyusu keluar mcm ni, tak normal. nanti boleh la share apa yg doc awak advice. 🙂

ni muntah kahak cmpur susu.. klau susu fm mmg slalu kne ataupun mix sbb susu formula agak keras dan tebal berbanding susu badan yg ringan dan senang hadam. kurg melekat dan cair. kahak akan kurg.

2y trước

cara bancuhan.. lebihkan air utk light2 skit.. lps sedawa jgn bgi baringkan dier terus, sis dukung atas bahu atau dodoi tegak dlm 10-20mnit.. Insyaallah susu bgi susu turun ke perut dan hadam..

Macam muntah ni, kalau jeluak tu macam cair cair susu je. Better pergi clinic/hospital lagi sekali check kahak baby

2y trước

kalau mcm tu,sye kena ke hospital lg lah ni...tq yaa

baby minum susu apa awak?

2y trước

tapi bagi sy kalau dia muntahkan kahak bagus..selesa sikit tekak dia