anak cirit birit n melecet di bahagian popoo

Tolong saya . Saya stress dgn anak sulung saya ni . Cirit birit tak henti .pergi klinik kanak kanak .bagi ubat pun still tak jalan .bagi ubat sapu pun sama jgak . Susu lama semua tukar baru dgn pampersnya sekali . Tapi melecet di bahagia popoo dia tu tak penah kurang . Dh masuk almost 3weeks .haduhh.macam mana ye?

9 Các câu trả lời

sis.. beli krim sudocream. ank sy pnh kene jugak cirit. dan langsung xnak mkn ubat. jd melecet kat private part die. sy sapu sudocream. xlama lepastu baik.pampers xpyah pkaikn dulu. kita ibu kene kuat semangat yea. kesian ank tgh sakit.

4y trước

sapu lebih sikit pun takpe tmpt melecet tu. sudocram tu sgt bgus n safe. tp jgn kt bhgian lubangnye kalu bby girl. masa nk basuh najis cukup spray je atau lalukan dgn air. dap2 dgn tissue kering.

jngn guna wet tisu tuk lap private part baby mummy. ank buah sy pna mcm ni juga bawa p klinik swasta doktor nasihat jngn guna wet tisu sbb kulit baby sensitif sebaiknya guna kapas & basahkan dngn air saja.

5y trước

Yea .saya tak guna wet tissue . Just pakai kain basahan sahaja .tapi still macam tu. Luka lama dh baik .just now luka baru pula timbul .yg luka lama pun almost 2 weeks nak baik campur lagi dgn melecet 😭

Lar bru perasan ni post lm😅😅bln 6 taun lepas..msti ank sis ni dh sebaya ank sy 10 bulan or nk msuk setaun dh..hew3..smgt td nk mmbls nye

4y trước

Hehe..lar dh bsr dh rupanya bby ea..😂😂😂...tula tetb skrol tgk pos nya br nmpk hrini..hehe😂😂😂

Sama la mslh kita skrg. Pki nappy cream x jln. Now cuba bedak anesia. Sapu nipis2...yg pntg kene kerap tkr pampers. Lbh2 lg mlm.

4y trước

yeapp . ada

Sapukn minyak Di kulit baby. Baby oil, coconut oil etc. Utk elak baby sakit/pedih kalau poopoo blk @ terkena air.

Saya pakai kan Anak buds nappy Cream, elok dan berkesan.

tapi anak second saya sama umur dgn anak awak 😆

X sesuai dgn susu formula tu yang melecet.

4y trước

yes betul . dh tukar isomil plus . alah dgn susu lembu. sbb anak kuat susu 😅

Letakkan cream drapolene