siapa pernah bersalin kat hospital selayang

tolong dlu apa perlu bawa kalu msuk di bilik bersalin..baju baby bole bawa sekli ke dlm bilik bersalin

1 Trả lời

Mcm sy packing baju baby siap2 dlm plastik zip lock tu. Label setiap plastik LABOR ROOM, DAY 1, DAY 2. Nak bwk extra pun takpe. Satu set baby tu baju, kain bedung, pampers. Seluar mmg nurse takkan pakaikan sbb senang doc nak check pampers baby. Kalau baby kena tahan wad, biasanya nurse akan pakaikan baju hosp. Yg penting bawak pampers tu banyak, wet tissue utk cuci berak baby. Kalau utk sis, bawak keperluan diri mcm toiletries semua tu. Kalau pakaian, bawak baju time nak balik je pun boleh sbb kita mmg akan pakai baju hospital je. Pad pun bawak banyak ye. Bawak la kudap2 utk awk makan sebelum dan selepas bersalin. Paling penting IC, kad nikah, buku pink. Rasanya takde dah lain2. Beg jangan banyak2, sbb awk akan urus sendiri semua beg tu. Takut tak larat nak bawak nnti.