Maaf andai laa positif covid and ibu dah lengkap 2 dos vaksin baby dalam kandungan akan ok ka?

Tolong bagi tahu pengalaman ibu lain yaa

5 Các câu trả lời

insyaallah..klu sistem imun dlm bdn kita kuat..sy positif dh lgkp dua dose . mse kandungan 8bulan .Alhamdulillah tkde ap2 yg truk ..tp still kne msuk hospital , untuk dpantau keadaan ibu dan baby. kira bernasib baik jgk la ..tk truk . so mne2 ibu yg msih ragu2 dgn vaccine ..blh lekas amik la..untuk perlindungan.

Sy positif lepas cukup 1 dos masa 19 minggu, alhamdulillah masa tu simptom pun tk teruk, baby pun sihat alhamdulillah. Skrg dh 27 minggu, baby mmg aktif. Monthly check up mmg progress elok, detail scan pun alhamdulillah tkde nmpk yg merisaukan.

sy pn dh lengkap 2 dos. and positif masa 26minggu. simptom masa positive just selsema je 4hari mcmtu. alhamdulillah tkde lain² simptom😊skrg dh 31minggu🥰 lpas doc scan smua pn doc ckp smua okay je🥰

saya dah lengkap 2 dos vaksin.. minggu ke 32 pregnant saya positif covid tanpa simptom.. sekarang dah minggu ke 36, Alhamdulillah scan baby, gerak baby setakat ni okay. Takde masalah.

Saya lengkap 2 dose Masa kandungan 20w alhamdulillah baby ok, Saya pun ok 🥰 dah scan baby alhamdulillah xda apapa pun baby sehat, due bulan 12 nanti