macam mana nak ajar anak dengar cakap bila kat luar rumah ?

Today I'm really embarrassing .. kakak tantrum at clinic .. omg .. masuk je mommy kebut kat kaunter daftar adik start bullying .. dy push othr kids yg duduk sblh dy .. after that dy start cabut bunga and butterfly there .. i lost my temper .. sy terpaksa tarik kakak in front of parents yg ade keluar klinik .. pastu sy buat time out .. she start crying and scream .. she know sy tak akan pukul or cubut dy bila kat lua .. almost 5 minit dy nangis kat lua smbl sy settle registration .. mak2 pak2 kat dlm tu semua pandang mcm something je kat sy .. i just ignores .. seriously sh stress .. uwaaaaaaaaa .. kakak 3y2m and adik 1½y ..

2 Các câu trả lời

cuba sis tnya soalan2 dgn anak2 .. mcm tnya laa kakak suka mainan jenis apa .. kaler apa .. randomly tnya soalan membuat dia tringin nak jawap .. kalau x jdi jugak , cuba ckp kat dia kalau jdi good girl kita bagi rewards .. kaedah sya buat utk semua anak2 yg sya jaga dan anak sya sendiri .. x pernah gagal .. in shaa Allah😊

Mungkin kakak nak perhatian.. Biasa la, budak nak membesar mmg mcm tu.. Cuma mummy kena alert anak suka apa untuk dia leka benda tu dan dia tak rasa bosan. No gadget.. Bagi makan or bagi susu ke.