Anak meragam waktu malam

Assalamualaikum .. sy nak mintak pendapat.. anak sy bru 1 bulan 27 hari and this is my first son so saya tak sure bende ni normal atau tak if dy meragam tknk tido malam biasenye start jam 10pm keatas hingga kadang2 tu smpai jam 5/6 am .. sepanjang tempoh tu dy akan tido sekejap2 dalam 10 atau 30 minit untuk buang kelat ngntok je... Smlm da worst sbb dy nages even da bg susu and tuka lampin dy nmpk tk selesa.. saya da sapukan minyak telon supaya dy rasa aman tp tahan sekejap and dy akan meragam balik.. sy perasan mood dy akan berubah drpd nages teribe ceria bila di agah... tp pada waktu siang dy akan tido lena sgt smpaikan nk susu pon sy yg kejutkan dy and lepas minum terus tido balik.. normal ke cmnie atau sy perlu buat something..help me bnde ni da seminggu jadi ???

1 Trả lời

Kalau trlalu kerap sngt jmpa doc..kalau xmnjdi jmpa ustad..tpi nurse kat tmpat sy ada ckp..baby kadang2 nngis sebab perut dia kembung dan xselesa..tpi cuba sist brjmpa dgn mna2 yg dah brpngalaman dan pakar dalam hal ni☺

5y trước

Sama macam ank sulung sya dlu .. siang lena tido .. sbb bunyi bising .. mlm dy akan nangis and x selesa .. so kna becakap ngan dy and layan dy .. after that pakar lactasi ajar sy suh ajar beza siang n mlm .. siang ajak dy main .. after 5 elak tido .. time tu ajak dy main .. agah ke .. sblm tido .. mandikan dgn air suam .. pastu urut² bgi selesa .. then pasang zikir or Quran .. amek mse la sikit train .. sbb dy tebiasa dlm perut bising mlm .. tpi lelama dy akan ok .. Sbb ank sukung sy .. after 100day baru la malam lena x terkutik .. bgun nyusu je .. sblm tu struggle .. dgn nipple crack bagai .. huhuhuhu