Hai moms semua! Saya tengah potty training anak saya

Any tips untuk potty train anak tak? Anak lelaki saya dah 3tahun lebih :)

2 Các câu trả lời

Sis beli spender potty train kat shopee. Spender tu kain tapi tebal. Kalau dia terkencing nanti rasa tak selesa sebab basah. Nanti dia minta tukar / wash. Lama2 nanti dia nak kencing dia bagitau ? tapi sis kena ajar la. Cakap kalau rasa nak kencing atau nak berak, bagitau. Mula2 memang dia akan lupa nak bagitau. Lama2 InshaAllah ok. Sis pun kena tanya nak kencing ke berak tiap 30 minit. Dalam 2-3 minggu InshaAllah dah ok. Cuma kena sabar aje lah ?

11mo trước

okay noted! thankyou moms ?

Anak sy pernah train ms 2y tp dia xready lg so sy stop bila dia asyik bocor. Ms 3y sy bg diabtgk kartun potty, then dia sendiri pandai ke toilet n basuh sendiri. ? cuma dia obses kejap nk tgk kartun pi berak la ??? yg oenting karpet angkat (atau pesan kalau tershishi jgn diri kt karpet), belikan seluar dlm cantik dgn kartun dia suka, n malam jgn bg minum byk air.