Makan Tiada Selera

Time pregnant ni, makan pun tiada selera. Apa mknan yg blh bantu tuk badan bertenaga? #1stPregnancy

10 Các câu trả lời

Awai² mmg mcm tu sis. Sy smpai turun 10kilo awai pregnant. But lepas pregnant 12weeks truih berselera makan. Awai² pregnant sy makan buah dan kuaci sahaja 😁🤭

Kalau tak larat makan, maybe u can try eating small meals all throughout the day. A little bite of this and that... good luck sis, we all know it's never easy 🤗

Amalkan makan kurma & susu. Untuk kudap2, sediakan kekacang, buah kering & buah segar. Saya awal2 pregnant, pergi kerja beg penuh dgn bekal macam ni je heheheh

Sis ambil buahan & sayuran yg tinggi karbo untuk dptkn tenaga😁mcm dlm gmbr tu...x semestinya x mkn nasi, mee, x blh dpt karbohidrat & tenaga dr mknan.....

5y trước

Tq sis 😘

Samalah sis.. Tapi percayalah lama2 selera makan akan naik jgk.. Mula2 jer tu hilang selera

Makan roti pn blh sis. Sbb roti ni sama mcm nasi

Mungkin boleh cuba kurma atau oat

kurma merupakan sumber energy y baik

Kurma..

5y trước

Tq sis 😘 akan d cuba