Sayur tak dimasak

Time pregnant boleh ke tak makan sayur/ulam yang belum dimasak? Contoh salad, timun batang etc. Ada ibu2 yang dapat penjelasan dari doc sendiri mengenai ni?

4 Các câu trả lời

Ikutkan mmg xelok.. Mcm sy sndiri, sy byk google pasal mknan ni. Tp kdg2 dh teringin sgt, sy mkn je.. Mmg lepas pada tu sy akan cirit birit. So, dh kena mcm tu bru la sy serik nk mkn... Hihi. Better basuh dulu sblm mkn... Sy hr tu yg cirit tu sbb beli dkt luar kot. Time tu tringin nk mkn subway letak salad, timun, tomato byk2.

Ada ckp x elok.. xthu btl ke tk.. klw nk mkn kena bsuh btl2 rasanya

Kalau boleh elakkan raw food

Hurm..kalau nk mkn juge blh..tp kne basuh btl2 dgn cara rendam dgn air garam..selepas dh rendam lm skit.. leps tu bilas dgn air bersih n air lalu dan kmdian dh blh mkn..kalau rs was2..better jgn mkn..sbb ketahanan bdn sesorg adalah brbeza semasa preggy ni.. 😉✌