Hello mommies. Baby saya dah masuk 1bulan4hari. Ada tips x utk hilangkan ruam merah d pipi?

Timbul ruam merah di pipi

Hello mommies. Baby saya dah masuk 1bulan4hari. Ada tips x utk hilangkan ruam merah d pipi?
8 Các câu trả lời

Setiap kali sebelum mandi, sis lap dulu dengan kapas. Dap-2 je dekat muka baby. Baby saya dulu kerap jadi ruam susu ni lepastu setiap kali kalau susu terkena pipi atau leher, saya terus lap pakai kapas basah (buat setiap kali nak mandi pagi & petang). Nanti lama-2 hilang sendiri. Pastu saya rajin jgakk sapu losyen dekat muka baby. Alhamdulillah skrg dah ok.

selalu bilas muka baby. lepas menyusu je at least lap, seeloknya dengan kain bersih basah. berhenti dulu pakai sabun atau sapu apa2 kat muka baby. tiap kali mandi just guna air kosong je.

ruam susu tu, better lepasni lap dengan kain basah lepas menyusu kalau tk nnt dia merebak mcm anak saya ☹️ skrg ni saya sapukan lotion snowwhite alhamdullilah slow slow reda ruam nya

2mo trước

https://vt.tiktok.com/ZSYsAAbCV/ ni saya bagi link explanation pasal lotion ni, lagi satu lotion ni tk ada nyatakan tentang vitamin A, dan first ingredients lotion ni camel milk.. camel milk bagus untuk masalah kulit and boleh digunakan start from newborn

Kalau menyusu pastu susu kena pipi ke apa, awak lap pipi baby dengan kain basah atau baby wipes tu. Anak saya sapu yang jenama bepanthene rasanya, dia surut.

Mommy boleh cuba range produk dari mustela. Sy guna juga, serasi dengan anak sy. Nanti cari di sopipi banyak positive reviews. Semoga dipermudahkan 🤲🏻

2mo trước

Saya pun pakai mustella. Organik kn. Sesuaii

stop segala sabun losyen bedak. lepas baby menyusu lap area pipi. boleh sapu bedak sejuk or calamine lotion.

ank sy pon naik jugak bijik merah ni... sy tnye dr. dia ckp biasa sekarang kan panas

boleh Cuba diaper cream young living, natural product inshaaAllah