Masih tidak nampak kantung baby

Test pregnancy line 2 kabur, suddenly sakit bawah perut sebelah Kanan,sebelum ni ada buat operation appendix ,check hospital doctor ckp kantung blm ada, suspect ectopic pregnancy.berapa minggu boleh nampak kantung? sekarang 4 minggu 5 hari.i worries operation appendix sebelum ni mungkin mengganggu kandungan ni.adakah test macam ni tanda mengandung?? ectopic pregnancy itu bahaya X?

Masih tidak nampak kantung baby
13 Các câu trả lời

6 weeks dah nampak kantung. Kalau dah 6w try scan kat klinik lain sbb kdg2 mesin tu x nampak, yg lain nampak. Kalau rasa sakit sebelah bhgian, try buat tvs scan untk tgk betul ke ectopic. Ni scan yg masuk dr bawah tu, lebih detail kalau nk nampak fallopian tube, selalu ectopic kat kawasan ni - ex-ectopic survivor, pecah and buang sebelah tube, skrg anak 1

3mo trước

Scan dari bawah tu x ganggu kandungan pun. Boleh try nanti untk dpt result scan lg jelas

5w or 6w bru nmpk kantung biasanya, klau nk scan awal try sis scan kt klinik swasta, buat tvs scan..sy pernah ektopik time 7w, blm pernah scan bfore tau ektopik tu..sy sakit bwh perut sebelah kanan, mula2 sy ingt normal then lama2 sakit sgt..scan tvs rupanya ektopik pregnancy..sy tkda bleeding just sakit perut je..awak sakit perut tu sakit sgt or mcm mna?

3mo trước

5 or 6w nnt kalau tak period lg try sis g klinik swasta ckp nk buat tvs scan sbb upt +ve tp tak nmpk kantung & bgtau dr sakit bwh perut sbelah on off

ya test tu +ve tu. doktor buat TVS tak? ectopic bahaya sis. baby takkan survive, and bahaya untuk kita juga. kalau sakit makin teruk, atau constant tak hilang2, atau ada bleeding, cepat jumpa doktor semula.

Saya nampak kantung masa 5 weeks 4 days macam tu. Tapi sangat kecil. Macam biji kacang hijau. Then, scan 7 weeks baru besar kantungnya. So dont worry okay.

sy dlu 4 weeks pun tk nampak.apa pun, cuma nampak.dinding rahim tebal je..dh 8 minggu baru scan balik nampak dan dengar degupan jantung baby.

kalau dah scan tak nampak kantung & terasa sakit perut better ke hospital.. ektopik kalau lambat ada risiko tube fallopian pecah

Awal lg tu. Ectopic bahaya rahim boleh pecah. Once kena ectopic 1 fallopian tube kena buang, harapkan 1 je lg utk pregnant

tgk faint line ni positive...tp mcm eh tanda ectopic pregnancy? awak Ada bleeding ke..moga semua dipermudahkn

3mo trước

takpe..tggu seminggu dua..pastu test lagi..kalau upt Makin pekat..g check doc balik..scan semua..bru bole tau keadaan mcmne

try pergi klnik swsta yg lain..mintk 2nd opinion dr doc brbeza.. mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin