Hai mummy. Pernah tak terfikir. Bila bersalin nanti meninggal dunja. Sy jadi over thinking sgt.

Terfikir mcm mana anak2 nanti? 😭

14 Các câu trả lời

Tak elok stress fikir benda yg belum tentu jadi. Nanti hormon tak baik keluar drp badan & boleh mengganggu tumbesaran bayi secara normal. Puan boleh buat wasiat/hibah dll jika perlu. Boleh dapatkan nasihat perunding kewangan. Cari org yg dipercayai utk jaga anak-anak puan. Sy pregnant underweight bersalin normal tak sampai ajal tak meninggal juga sis. Dengan mengingat Allah hati akan menjadi tenang. Allah kan yg jadikan anak-anak puan? Bukan puan kan yg cipta anak-anak puan? Allah jugalah yg akan menjaga anak-anak puan nanti. Sdgkn bayi yg ksorgn pd ibu yg meninggal di tempat terasing tiada org pun boleh membesar menjadi org yg berguna sis. Percayalah pada Allah sis. Kita tak dibiarkan hidup sendirian tanpa pertolongan-Nya.

pernah sis, kadang rasa sedih terfikir kemungkinan tidak sempat jaga anak lepas lahir. tapi janganlah fikir sangat sis, kita doa ja semoga kita panjang umur untuk berbakti kepada suami dan anak2.. moga kita dapat melahirkan anak dengan selamat dan bayi sihat. moga dimurahkan jg rezeki agar kita mampu cukupkan keperluan keluarga setiap hari.. semoga sis panjang umur dan sihat bersama keluarga selalu

berfikir tentang kematian adalah baik tapi jangan sampai stresskan diri, nnt kalau dh takda kesian baby. kesian si fulan dan fulan. jangan. Allahkan ada. berserah pdNya. kumpul amalan utk d bawah ke sana. Ini pon peringatan utk diri saya sbb sy high risk. tak lama bersalin jgk. mudahan Allah permudahkan urusan kita dunia akhirat. aaaamiiinnnn

saya berserah dekat Allah swt sis.. tapi saya minta sangat dipanjangkan umur untuk jaga anak2 saya. sebab saya jujur dengan Allah swt, saya xpercaya sangat laki saya boleh handle anak kiterorg 😂😂 dan dosa saya banyak ni. bagi lah saya buat pahala banyak sikit 🥲 saya jujur doa dan minta. kalau dah takdir, sape lah kita kan 🥲

Saya pon fikir benda sama, sebab banyak sangat problem, tapi doa banyak2 semoga ibu dan anak selamat, kadang rasa biarla anak selamat, tapi bila fikir balik, nanti sapa pula nak jaga anak kita 😂 so kita berdoa supaya semua bakal ibu dipermudahkan dan selamat ❤️

Berserah pada tuhan dan amalkan doa nabi yunus yer, mmg menjadi lumrah berpikir gitu tp jdlah yakin dan berserah pada takdir. Insha allah segalanye akan selesai dgn cara yg terbaik dan enjoy ur preggy. Wish u all the best mudah mudahan dipermudahkan

pernah..tp jangan kerap fikir macam tu nanti jadi sedih n rasa nak nangis.kesian kat baby nanti dia jadi sedih jugak sbb baby boleh rasa emosi ibu dia...doa yang baik2 n semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti..aminnn

pernah.. bkn waktu bersalin je.. tiap masa teringat mati.. ajal x kira masa tgh duk rilek sihat pun blh mati.. duk rmh pun blh mati.. mkn pun blh mati 🤗.. perbnykkan amal kita untuk bekalan disana nt..

kalau meninggal dunia, kira syahid. jadi anak tu nnti laki kite la jaga. dh bapak dia kan. xkn la bapak dia xmau jaga. ape pon doa baik2. fikir mcm tu istighfar byk2.

saya pun sama, bukan sis saja. siap dah pesan kat suami jaga anak baik baik. yaAllah over betul fikiran kannnn. hahaha semoga semuanya baik baik je sis, kita doa sesama