Urgent!!!

38weeks . Mcm mna air ketuban pecah yew ? Sy xde tanda lendir cmpur darah ,just kluar lendir putih shj dgn air ( xpasti air kencing or air ketuban ) sakit² xde rasa ( ataupun sy jenis yg than rasa skit klau rasa skit² tu ) sy try pakai pad. Mmg rasa ad air mengalir . Tolong bantu share#pleasehelp #ingintahu #bantusharing #1stimemom

2 Các câu trả lời

Pengalaman saya ank pertama air ketuban pecah mase tgh tidur. Tiba² bunyi poop je. Pastu kua air warna coklat berlendir sikit. Lps pada to bru ada rasa contraction. Dari 5 minit ke 10 minit. Smpai hospital dah jd 15 minit sekali. Masok PAC dah bukaan 6cm. Terus tolak LR. Anak kedua, xde tanda lansung. Ada contraction je, pg PAC dah 4cm bukaan. Lps cek jln terus masok LR.

dr pengalaman sendiri, air ketuban ni dia punya mengalir banyak sekaligus, dan takkan boleh tahan mcm kencing. kalau rasa mengalir tapi sikiit je kemungkinan besar tu keputihan biasa. sy haritu ketuban sekali dgn darah, pad sekejap je penuh. sampai kt hospital pun dok bertukar pad utk beberapa jam.

3y trước

Alhamdulillah.. rehat ye puan dan tahniah!