Persiapan bersalin

Tengah fikir nak bawak stroller baby ja masa bersalin nanti in case husb tak dibenarkan masuk wad. Dgn nak dukung bby, dgn beg lg kan 🤔#firstbaby

3 Các câu trả lời

Berdasarkan pengalaman saya bersalin anak pertama di hospital kerajaan tahun lepas, jangankan stroller, beg baju ibu bersalin pun nurse tak bagi bawa masuk dewan bedah. Dia suruh ahli keluarga yg bawakan kemudian. Ibu hanya perlu bawa beg baju bayi. Nurse kata, dekat dewan bedah nanti, tak ada yang nak tengok2 kan barang kita. Takut hilang je. Lepas bersalin nanti, nurse akan bagi kita duduk atas kerusi roda. Jadi kita pangku baby kita yang baru lahir tu. Kita tak perlu berjalan sendiri dari dewan bersalin ke wad. Saya tak pasti kalau Ibu2 lain ada pengalaman yang berbeza. Mungkin boleh share dekat sini. #TAPsupermoms

4y trước

You're welcome 😊💕

kalau sy pulak hospital kerajaan dkat sarawak bintulu, suami boleh masuk(lepas buat saringan covid, Doktor yg cucukkn hidung berapa jam before beranak) time nk beranak jer. time contraction tue layan sorang sorang kat LR. lepas beranak nurse akan transferkn guna katil. barang mmg smua dah dkat wad bersalin tmpat kita nnti or family yg pegangkn. btw baju baby tkyah bawak, nurse balutkn baby guna kain jer. mreka tk suruh pkaikn baju lagi sbb nk bg BCG check itu ini. tue jer la pengalaman sy.

Klu bersalin kerajaan suami mmg takleh msuk labor room. Suami boleh azankan baby kt luar. Bila isteri dah masuk wad dan nak discharge dah suami dibernakan masuk sambil bawa kerusi roda. Supaya ibu boleh duduk dan dukung anak.