Tekanan darah normal bg ibu mengandung brpa ye ibu²?

Tekanan darah sye 120/90..misi kata tinggi..risau ad darah tinggi..🥺sblm nie xde drh tinggi pon..tekanan darah normal je .. #ingintahu #firstbaby

1 Trả lời

Yg bawah tu tinggi sikit rasanya. Normal 120/80. Mungkin awk penat jalan or bcakap. Sy punya last BP 123/82 misi kata ok.

2y trước

Klu sis dh lama buat checkup kk, nurse blh tgk pattern BP. Mcm sy range ats 105 - 122, bawah 60 - 85. Klu nurse tgk lain sikit (cth-129/88) tu yg nurse tegur mcm tinggi dari usual. So slalu nurse akn ambil bacaan utk kali ke2 utk double confirm.