Masuk ubat

tdi jumpa doc slpas BSP doc ckp sy kena serah diri awal dri due.. kena masuk ubat utk bersalin cz sy GDM dlm 38 weeks mcm tu kna serah diri.. sakit ka masuk ubat tu?? seram + takut pun ada ????

6 Các câu trả lời

pengalaman sy kena induce.... sy 2 kli msuk ubat... kali pertama tu tk rse sakit sgt... pstu doc bg sy ubat than sakit sy trus tido smpai tk sdar bile doc msukkn ubat kli ke 2... kli ke 2 tu rse sakit dri pkul 2 ptg smpai pkul 5.30 air ketuban pecah... mmg rse nk meneran je... dkat ats stroller ank sy lhir 😂 tk sbar nk tgok dunia... lain org lain rse nye sis... kuatkn semangat... nk selamatkn stu nywe yg sngt brhrga ☺️

Pengalaman masing2 lain nanti, saya pun induce tapi rasa sakit contraction tu tak kuat, start sakit bila baby dh mcm 6cm mcm tu, sbb doc pecahkan air ketuban, lpas tu rasa nak meneran tu kuat. Dh lepas keluar baby tu takde rasa apa dah. Cuma rasa mcm apa yg aku buat tadi ehh 😆

proses bersalin mmg sakit. secara paksa atau normal tetap sakit. Xyh fikirkan sgt psl ni sume. Fokus awk n baby. Mohon keduanya sihat n slmt.

klu sy, better sy xtau pape.....so tak de la nervous sgt nnt....huhu

semoga dipermudahkan urusan mommy

awk gdm on apa ye ??