...

Tdi check up dh mngdu kat nurse yg sya ada kputihan,kbtulan hrini sya tak jmpa doc,nurse ckp tnggu dlm msa smnggu utk check kputihan sbb next week pn sya scan utk 37wk,jdi nw la sya bgthu doc... Yg sya rsau skrang ni,sya dh 37 wk,n kputihan sya tu kdg2 brubah jdi wrna kuning n brbau.. ada ke cra lain utk kwl kputihan kuning ni? Ada ubat ke yg dijual di farmasi yg safe for 3rd tri pregnancy? Kalau ada,gitau sya ye..sertakn hrga skli..tq

9 Các câu trả lời

makan yugurt je dah boleh hilang keputihan,ni atas pengalaman saya ank pertama dllu..byk sgt keputuhan sampai doktor bg ubat bagai..tp bila saya dapat info ttg yogurt ni saya amalkan utk ank kedua dan sekarang sy hamil ank ke 3 , 29week pun still amalkan yogurt alhamdullilah...cer sis try insyallah berkesan. sy seorang yg sangat x suka yogurt,tp sbb keputihan semasa hamil ni agak melampau sy pakse dr utk telan...😀

5y trước

okehh.. tq sis

Disebabkan keputihhan saya warded dah 3 hari... Sebb baby alami contraction, dokter bg ubat dari bwh...ada klua sikit..masih ada lg bhgian dlm, tp dah x rasa gatal... Yg merisaukan baby mengeras saja..saya dah 36w, baik rujuk hospital kalau x de kurang,

sy pkai pape.. cuma amal cra petua je.. daun sirih, garam, n air suam.. daun sirih koyak2 ltak dalm i suam dan gram.. insyallah akn hlg kputhan tu.. miss v bau wgi mcm sirih..

Sya pkai pencuci jsd je..jamu susuk dara..memg xde keputihan...kawn pkai smpai dh ank 3..hehe.skrg dia preggy 7m pon pkai jsd..hehe

5y trước

oo.. Tq sis

Klau brlarutan,sis pegi ke kk utk jmpa doc. ad x nurse psan? Wlaupn xda appointment,bleh je nmpa doc

Boleh cuba bilas dengan air suam yang dicampur garam. Tawakal in shaa Allah

Kalau dh hujung2 nie, kputihan bahaya sbb ada kemungkinan GBS sis.

5y trước

3-5 hari bergantung kpd keadaan bby & result drh baby..

Klu dh berbau dh infection dh tu sis.. Blh pg klinik luar dulu..

5y trước

Alahai.. ni la yg mrisaukn ni😞 ok sis.. tq ya

kna tunggu plak?

5y trước

Ye.. sbb hritu dh pgi klnik luar,sbb ada kulat jga kat bibir kmaluan.. tp dh beransur pulih..doc sna just bgi krim utk sapu,n then td nurse ckp mungkin tu effect krim yg sya guna (kputihan kuning) msa tu doc luar x bgi ubat insert ke apa,sbb kbtulan hbis stock... hm rsau ey