38minggu6Hari Perut mengeras

Tbangun sblum jam4 subuh tadi,sbb rasa pinggang sakit sangat.. pastu perut mengeras 5-10min... Sya X tau Ni kontraksi palsu kah TAK.. sya bangun bdiri bjln2.. kjap baring smula.. Masih keep mengeras.. dlm stengah jam sakit pinggang makin bkurang dah.. tapi perut Masih keep mengeras dlm 5-10min smpai skrng... Tiada liking apa2 lagi.. Sya perlu serah diri ke hospital kah ? Atau tunggu lagi beberapa jam selagi boleh tahan.. #firstmom #bantujawab #BellPalsyMomDay6

3 Các câu trả lời

sis sama mcm sy. skrng sy dh 39weeks 5hari. lg 3hari nk due. kerap mngeras setiap 30 min tp tkda sakit apa atau liking air ke darah. rasa was2 nk pi pac. tnya nurse dia kata pergi ja hosp.sbb dh cukup bulann.

2mo trước

sya pun ada contact nurse tadi.. sbb was2 ke hospital. Risau dsruh pulang Ja.. sbb langsung takda liking kan... Sya 1st time kena kontraksi yg kerap subuh tadi tu.. pinggang tiba2 sakit.. dlm 30min hilang pula.. skrng kontraksi2 biasa ja.. Nurse pun ckp Klau Jadi lagi kontraksi kerap mcm tadi subuh tu.. terus ke hospital ja...

bole pergi hospital kalau was was

2mo trước

trima kasih.. Klau muncul balik kontraksi mcm subuh tadi tu sya ke hospital trus cek lah.. skrng kurang sgt dah. mngeras biasa ja..

better pergi check,

2mo trước

tq