Assalamualaikum sya nk tnya sya hamil 9 week dh skrng ni tpi masa 7week scan dh nmpm kntung

Tapi scan msa 9 week dh tk nmpk kntung tpi tkdak kluar darah apa2 pun..ada yg nk share situasi awak dgn sya tak?

1 Trả lời

Sis mmg scan di klinik ya sama?, maksud saya masa scan week 7 dgn week 9 ni.Pelik jugak ya kalau scan week 7 nmpak , week 9 tak nmpak, Kalau kantung jatuh, mesti sis perasan n heavy bleeding jugak tu. Sebab sya week 12 gugur mmg darah kluar banyak sangat and kantung tergantung masa dah kluar tu. kalau sis scan di klinik, klinik tak refer sis ke pakar?. Sebab saya week 10,tak nmpak baby, tapi kantung nmpak je, terus kena refer pakar. Tapi tak sempat tarikh apptment saya dah gugur sndiri. Sebab masa saya admit wad di hspital katil sblh sya kes dia tak nmpak kantungg week 6, trus kena rujuk pakar O&g and masa di hspital kami kena tolak sama2 untuk scan melalui bawah, n Alahamdullilah dia nmpak kantung bila scan dri bawah. Kalau sis scan blik utk double confirm mmg tak nmpak, sis boleh je suruh klinik btkan surat rujuk pakar hospital.

2y trước

Ouh, tak pe, Insyallah nmpak tu, 🥰