tanda hamil anak perempuan

tanda hamil anak perempuan ada beza tak dgn hamil anak lelaki? share la pengalaman2 mummy ? #19weeks #firstbaby

19 Các câu trả lời

For me.. Kl girl.. Morning sickness from early mmg dh ada. Mmg teruk abis. Smp give up nk mkn (takut muntah). Bab2 melawa (dressing&grooming) ala kadar je. Kalau gi kerja tu, capai je apa pon bj or tudung. No make up at all. Just spray body. Done. Kl boy.. Free from morning sickness. Selera mkn mmg tiptop. Makan je. Slagi xtutup mata (tdo😴).. Gi kerja mesti melaram ok.. Perfume nahhhh sebotol spray 1badan. Make up on point. Bj kerja plak, mlm je dh stress nk pilih baju. 😅 #trueexperience

4y trước

Ooo mcm tu eh,sy ingtkn bila berlawa lawa,suka make up baby girl..heheheheh.

tak kisah la anak lelaki ka perempuan,yg penting sihat..dh brpa kali scan,doktor kata girl..tp doktor juga nasihatkan sy utk tidak bershoping sakan beli barang baby semua warna pink..dia pesan beli yg sesuai utk samaada lelaki@ perempuan..play safe.. teringat masa first baby,sampai lahir baru tahu jantina perempuan pasal tiap kali scan dia tutup jer kaki tak bagi tengok..tapi yg sekarang tak pasti lagi..samaada girl or boy..yg ni tak segan2 terbuka kaki,tp tak sure samaada girl or boy..😂😂😂

Sy dh ada ank dua org.. prmpn dn llki.. Dn kli ne pregnt ke3 bby ggurl..dr pnglaman sy.. Ank prtma sy prmpn tme pregnt tu sy ada bnyk alahan t'utma ny morning sickness.. Kli kdua boy lngsung xde alahan tp sy kuat tdur..smpai nurse mrah tkt bby xaktif klau tdur jerr..kli ke3 ne.. Sy ada morning sickness alhan truk.. Bla scan bby girl..tk pasti smua ne kbtulan atau tdk..

2ank sblm ni boy.sy alahan start asar smpai mgrib.. Kulit muka..awal2 trimister tu berseri..ni org yg tego.. Kbtln plak jd kuat melawa...naik 2nd trimister.. Bersiap pun mls. Skang prengnat ank no3.. Awal pregnant.. X bgtau org pun..kwn2 da tnye..u pregnant ke..sbb muka punya la kusam.. Alahan setiap masa..x tau bile berenti sampai 5m.

Sya tengah hmil anak llaki, smua hitam2 leher hitam, muka jelik jerawat tak habis2 ..tumpuk2 hitam nippel hitam melekit tbal. Klau perempuan tak tau lagi belum rasa. 😁 Malas mandi suka makan manis dan pedas.ada org cakap prempuan, tapi bila scan nampak pistol.

X tau la betul ke x, tp duk perasan awal2 pregnant hr tu kulit muka kusam+gelap.. pregnant kali ni cepat nk marah je..scan ngan 3 doktor dh, semua ckp girl..Bab alahan, lebih kurang sama je..xde morning sickness..dh ada 3 boys..

4y trước

Sy mula2 scan dia kepit sebelah kaki, tp doc yakin girl..nmpk jgk skit..scan kali kedua 5D, doc yakin jgk girl..scan kali ke 3 di KK mase 31w..doc ckp girl jgk.. pregnant sblm2 ni doc kata boy, mmg kluar boy..

Breast saya belah kanan lebih besar + gelap.. Tak ada alahan awl kehamilan.. Second n third trimester baru ada alahan.. Sy tak boleh dekat dengan suami, ada jea tak kena.. #babyboy

Kalau pglman sy....anak perempuan n anak lelaki akan nmpk perbezaan pada wajah....kalau nmpk cantik ,xde jerawat confirm pmpuan...tpi kalau anak lelaki...penuh jerawat.....gelap mcm kena panas

2y trước

sma MCM Sya msa mngandung anak prtma..bnyk bintik2 hitam bekas jerawat d muka🤣skrg dah 4 tahun lebih anak laki2 Sya..

Sy anak lelaki suke wangi2. Kalau bole setiap kali g mall beli lotion ke perfume ke.. 😅, pastu jenis mls nak bersiap. Pakai je ape yg tercapai, janji kene wangi2.

Kdng2 lain org lain symptom nya. Hehe. Mcm sy baby girl morning sickness mmg teruk sgt first trimester dlu. Pastu suka makan manis2 smpai sangkut gdm 😅