Betul ke hamil anak lelaki? muka berminyak naik jerawat dan makan makanan tinggi kalori mcm daging..

Tanda hamil anak lelaki, Boleh share mommy semua pada saya tq❤️

16 Các câu trả lời

Mitos je tu puan.. Sy anak laki 1st muka berseri..bersih kulit licin..lincah & kurang alahan. Tapi 2nd pregnant anak perempuan muka berminyak habis mcm mandi minyak..malas je selalu & alahan kuat sikit mcm x boleh nak bau sinki,bau masakan tumis..paling teruk lesu sampai pitam. Orang kata kalau anak lelaki muka ibu jadi berseri2..kalau perempuan, muka hilang seri sebab anak tarik seri kita. Orang kata lah😅 tapi semua tu hormon je sebenarnya. Lain orang lain hormon dia kan..☺️ yg penting puan & baby sihat. Semoga dibawah lindunganNya selalu ya puan❤️

3y trước

betul² hehe Aamiin🤲🏻❤️ saya juga doakan awak juga ya🥰

Saya xtahu lagi gender anak saya tapi ada kata saya memgandung anak pompan ada kata anak lelaki. Saya rasa setiap orang berbeza. Ada kata saya naik seri ada kata saya xde seri. Yg saya tahu saya awal mengandung mmg malas nak siap, malas nk pakai apa apa kat muka, alahan sgt sgt teruk. Bila ckp tu ada kata laki ada kata pompan. Saya okey je mana mana asalkan baby sihay 😇 jangan susah hati enjoy ur pregnancy journey! Nanti dah scan baru tahu keyh😆❤️

Sy hamil anak lelaki.. skrg 33weeks. Kalori tinggi tu ikut keperluan bby, nnti puan sendri akan terasa nk makn apa, itu yg baby perlu. Tapi ada juga yg mudarat mcm tinggi gula tu boleh sebabkn GDM. Sy mmg rasa nk makan daging/ikan tinggi protien/iron selalu spnjg pregnant.org kata muka berseri, tapi sendri rasa macam kusam. Setiap org berbeza. Jgn susah hati 💕

sy dh ade 3 boy, muka naik seri mse pregnant..alahan skjp je, x truk sgt. bdn brtenaga nk buat keje rmh @ masak..skrg preggy no 4, brbeza dgn keadaan prgnt ank laki..muka naik jrwt, alahan smpi 4@5bln dan xbole buat kerja rmh lama2 huhu baru2 ni scan katanya burger, moga btl la..aaamiin.. 😍

3y trước

aaamiin..tq sis 😍

ank 1st sy suka melawa. sampai org tegur sy "jangok" 😅 padahal biasa je. skrg ank 2nd,xde tanda pon😂 cuma MIL sy bgthu,kalau tgh pregnant ank laki,suka tido mengiring ke kiri. kalau perempuan,ke kanan. xtaw la mtos ke apa. sbb ank 1st laki,mmg suka tdo mengiring ke kiri😂

Biasa klu muka nampak kusam tu, anak perempuan. Sbb anak perempuan tarik seri muka kita. Klu anak lelaki muka kita pula glowing. Naik seri

Sy pregnant ank lelaki Muka x cantik, jerawat, kusam, Malas tengok cermin.. Alahan kuat.. Pokoknya mmg x suka melawa

Takde tanda awak. Jerawat, craving kita semua tu ikut hormone & pembawakan. Bukan sebab jantina anak😊

3y trước

Betul. Hormon seseorang lain dgn org lain. Semua myth saya baca anak perempuan mcm ni anak lelaki mcm tu semua opposite. Saya ada sepasang anak perempuan dan lelaki

Eh tak lah ,saya pregnant anak lelaki pimples je banyak muka berminyak tak pun ,maybe ikut hormone puan .

hahaha saya ada jugak baca benda ni, saya pegi scan haritu and baby boy dr cakap. maybe betul kot 😅