38 weeks 5day....tibe2 kluar lendir coklat,ni tanda hmpir bersalin ke.Kerap rse sakit pingg.

Tanda bersalin??#ingintahu #seriusnanya

38 weeks 5day....tibe2 kluar lendir coklat,ni tanda hmpir bersalin ke.Kerap rse sakit pingg.
30 Các câu trả lời

Tu tanda sis.. Sy tgh2 pgi sakit2 prot.. Mcm kontraksi palsu cmtu... Subuh tu kuar lendir cmpur darah.. G hospital, cek jln dh bukak 4cm...time cek up tu, prot dh xsakit... Mlm tu, bru sakit yang amat n kuar air ketuban... Better sis p hospital utk cek... 19/4 p cek.. 20/4 baby dah kuar... 21/4 dah blh balik umah... 😁

3y trước

Time tu 38weeks 2days

pergi hsptl cek bukaan. mcm kes sy. pagi2 rasa nak berak. msa nak berak tu terasa mcm baby nak kluar. tanpa ada sakit contraction. p hsptl cek bukaan dah 3 cm. lps kna seluk2 cek bukaan bru contraction dtg. dlm msa 3 jam bukaan terus 8 cm. msuk labour room terus bersalin. dlm labour room xsampai 1 jam.

2y trước

mse nak berak tu sis rse sembelit x? skrg sy bru 34minggu. makan okay. xde contraction atau pe2. tp ya Allah mase sakit perut nak berak rs mcm kuatnye sakit sembelit.

Dulu masa anak pertama saya pun keluar tanda begini puan banyakkan berjalan atau buat pergerakan sb ini antara tanda tak lama je lagi nak bersalin. Saya dulu turun tanda begini 38 minggu. Semoga dipermudahkan urusan.

anak pertama dlu mcm ni gak trun drah coklat dlm pkul 1ptang kul 7mlm brsalin dah .. masa brsalinkan ank kdua bru2 ni xda tanda trun drah coklat mcm ni . just contraction ringan . tup2 bersalin dalam kete🤦

kalau mucus plug / lendir + darah dan air ketuban dah kluar kena cepat pegi hospital sebab takut terdedah pada bakteria/baby lemas. kalau setakat mula2 contraction tu, puan ada masa lagi utk mandi dulu & makan seblm ke hospital

kalo mcm gmbr tu lendir coklat,kalo mcm sy lendir kuning kental mcm kt ats,xde bau pon...setiap hari n setiap jam ada...adakah tu mucus plug or mmg kna g hospital?? xde sakit

3y trước

Keputihan rasanya tU

tanda sis,,,usia kandungan kita kurang sehari,sy bru kluar tanda pg tdi ni dah dok septal tgggu labour room sebb dah pecah ketuban

3y trước

masa pecah ketuban tu sedar tak?

Kalau mcm ni better pergi check hospital tgk bukaan. Lendir coklat tanda bersalin nak dkt rasanya. Semoga dipermudahkan sis

Haah pergila hospital cek. Saya 38w5d dah beranak , malam sblm tu keluar tanda lendir brownish dan sakit pinggang ya amat

3y trước

masa kluar tu baby mngeras atau ada contraction tak?

mcm tnda bersalin.. tpi klau xde contraction okay kut.. kalau contraction 5mins apart boleh trus ke hospital