takut kene induce

takutnya kene induce.. dc da bg tarikh serah diri.. sebb baby takmau keluar lagi😭 org kate lg sakit 2x lg sakit😭 ad tk tips or makan makanan yg bole buat baby keluar secara sendiri dr pakse... smlm sy da mkn pedas pedas sy da minum milo dgn majerin sy da senam sy da bersama suami . semua xlot🤣

7 Các câu trả lời

Saya kena bersalin induce sis.. masa tu lagi la tak ready mental & fizikal. Pergi hospital sbb rasa baby kurang gerak. Pastu tetiba kena check jalan terus, doc scan, air ketuban kurang. Ingat boleh balik. Tapi terus kena warded. Esok tu jugak kena induce, malam tu bersalin. Dengar cakap orang kata induce lagi sakit. Tapi bagi saya, sama saja macam bersalin normal. Bezanya, masuk ubat shaja untuk bagi ada contraction (buka jalan). Masuk ubat tu sama rasa macam check jalan je. Tips dia? Relakskan badan, confirm tak sakit. Rasa senak sikit je. Jangan keraskan badan. Layan ja contraction tu, tarik nafas dalam2 then hembus slow2. Nanti inshaAllah cepat bukaan. Banyakkan berdoa, zikir. Saya amalkan doa nabi yunus, hana waladat maryam, & innafatahna lakafathammubina Semoga urusan bersalin puan dipermudahkan Amiin..

6mo trước

Ye betul.. dua2 ada rasa contraction. Sama je rasanya. Rasa contraction tu yang sakit. Dua2 tetap rasa sakit. Jangan dengar sangat cakap orang. Kawan saya pun cakap benda sama. Tapi lain orang lain experience dia. Doa2 lah supaya kita punya proses bersalin ni mudah.

sy ank first induce ubt msuk bwah ..sakit dri pgi smp tgh mlm ..tpi msih rse nk beranak lgi ..bila ngndung ank kedua natural pecah ketuban sendiri ..lpas pecah ketuban contraction makin kuat ... dlm labor room sblum beranak da ckp ngn suami tknk da beranak 😂😂😂..sy rasa contraction induce ubat msuk bwak tk sesakit mcm natural ni🤣 pdahal pecah ktuban pkul ketuban pkul 3 pkul 9 pgi da bersalin ..induce msuk ubat terus sakit contraction dlm 10 min skli ..12 mlm bru branak tpi tk buat sy rse trauma pon😂

6mo trước

yee normal sy rse lagi sakit

Pengalaman sy la kan, antara natural labor ngan induce ni pd sy sama je sakit nya.. dua2 sakit, klo x sakit xberanak la kita kan 😂😂 .. tp utk mudah nk bersalin tu tips nya kne pandai atur pernafasan, bila sakit contraction tu dtg tarik nafas dlm2 dan hembus, amalkan yg tu je.. insyaAllah awk bole, mmg sakit tp once ank comel awk keluar terus lega n rasa berbaloi ❤️❤️💕

6mo trước

lega sikit baca.. terimakasih sis bg tipss🥰

Pengalaman minggu lepas..tak ready mental & fizikal..dtg utk appoinmnt biasa shj..skali kena paksa beranak..induce ubat 3x..masuk belon 2x..smua x jalan..72 jam tahan sakit..last2 czer

buat senaman itik and joget sis and pujuk bby juga supaya cpt kuar saya dulu pun takut2 gak klau bby tk kuar gk wktu due tu kna serah diri 😐naseb bby kuar awal sblm due lgi 🤭

terai amal minyak zaitun atw minyak kelapa dara

6mo trước

sy ad ambik minyk kelapa daraa.. tgh iktiar

Doa dan didik diri bertenang puan

6mo trước

Teruskan doa dan bertenang hingga rasa takut tu hanya pada Allah.