tips cepat bersalin

3 hr lg nk due 😂 nk masuk 40week . mengharapkn baby keluar . tp smpai skrg xde rase tande tande. sakit pon tidak cuma xde selera makn jee berat pon turun . selera makan hilang.. tido xlena kadang lepas sahur baru tido... dia jd xbole nk tido walaupon dah dipakse. korang cuba bagi tipss nk bersalin awal . supaya datang sakit tu... baby mcm seronkk sgt je dok dalam perut ibu.. takut sangt kene induce org kate lg sakit dr biase sebb kene pakse. hmm

1 Trả lời

Hi , saya pun mcm sis masa bersalin anak pertama saya tahun lepas. Saya tiada tanda apa apa , jalan mmg merata supaya cepat bukaan sampai tok & mama saya risau sbb saya jalan selalu , kejap kejap p mall la apa la , sampai diorang takut saya terberanak kat mall 😂. Tapi tula , baby waktu tu syok duduk dlm perut lg & kebetulan saya ada checkup 39 weeks 6 days dekat pusat bersalin swasta pilihan saya. Apa lg , doktor situ terus suggest elective czer kat saya petang tu jugak sbb bukaan masih 0cm & baby risiko besar. Dan lahirlah anak soleh saya pada 39 weeks 6 days , sehari sebelum due. Kalau tunggu sakit , mungkin overdue.

3mo trước

Aah hari checkup tu 10pg , doktor terus bg admit & ckp pukul 6pm stg kita czer 😂. Gelabah terus , nasib dah prepare beg bersalin apa semua dlm kereta.