Baby berjaga lama

Takpe ke baby umur 5 bulan berjaga 7 jam? Anak saya dari pukul 5 petang sampai 11 malam tak tido lagi. Siang dia tido sekejap2 je. Risau saya

6 Các câu trả lời

Kena betulkan balik jadual tidur baby sis. Sbb baby kalau overtired lagi susah nak tidur. So better buat jadual tidur. So buat je paksa je baby tidur kalau ada buai masuk buai kalau xde tepuk2 dodoi takpun sis sndiri yg jadi swing anak sampai lah tidur.

anak overtired tu, kena tgk balik bangun pagi pukul brp brp jam bangun first nap pukul brp bangun pukul brp next naps pun cek, total tidur siang mlm brp jam

anak Sy dri newborn..skrg dh nk msokk 6bulan mcm tu je la Dy.. 8 pagi Smpai la la ke 12 mlm pkul1 2 mlm..kdg2 Smpai sehari x tido..lgi2 Klau bnde halus kacau lagi la x mau tydo

10mo trước

haah Sy memg kerap sapu..minyak kasturi kijang/hitam/minyak syifa hammani

Kena betulkan balik waktu tido dia tu, kalau siang dia tido kejap2 takpe, tapi malam bagi tido lama, dari 8 malam

10mo trước

anak Sy begitu jugak sis..siang kurang tydo..mlm berjaga🤣

tak sis. Cuba search baby 5 bulan patut tido berapa jam dan berapa jam tempoh berjaga per sesi.

tak normal. overtired. boleh menganggu kenaikan berat badan baby awak nnt.