Boleh tlong x mamy2 klau kita kena batuk masa pregnant knpa sakit dekat perut ?

Tak tahan dah bila batuk jer sakit kat bawa perut...sya dah 33 week skrg niy cuma x selesa skrg sya tgh alami batuk yg berapa hari dah x surut. Ada yg tau tak mcm mana nak hilangkn rasa gatal kat tekak tu agar batuk pun berkurang...mlm sya pun x selesa tidur batuk2 perut smpai sakit tahan batuk tu...nak mkn ubat pun tgh pregnant

2 Các câu trả lời

Beberapa langkah yang boleh diambil sementara menunggu nasihat doktor termasuk: Minum Banyak Air: Kekal terhidrasi dapat membantu melegakan batuk. Menggunakan Humidifier: Udara lembap dapat membantu melegakan batuk kering. Elakkan Pencetus Batuk: Hindari asap rokok, debu, dan alergen lain. Makan dengan Kerap dalam Kuantiti Kecil: Ini boleh membantu mengurangkan sakit perut dan ketidakselesaan.

Minta ubat kumur,ckp dgn doc @ nurse..batuk2...sbb pregnant xbole mkn ubt batuk