Pemakaian Puting Bayi / Pacifier

Tak semua parents bagi anak mereka puting susu. Namun, ada juga yang guna untuk tujuan menenangkan bayi. Haa, anda team yang mana satu?

Pemakaian Puting Bayi / Pacifier
34 Các câu trả lời

hmmmm baby saya tak suka puting/ pacifier ..dah ade 3 jenis pacifier dah saya beli ... dia buat main ja.. lepas tu buat gigit gigit 😄 🤣 😂 dah Bosan dia buang ...baby fully breastfeeding.. yg dia tak boleh jauh..puting mama dia 😄 🤣 😂

masih berputing umur 11bulan lagi2 time nk tido. tp xde puting dia okay je cume struggle sikit la nk tidokan. kalau sumbat puting, golek sane golek sini tahu2 tidur sendiri. kadang dia terjaga cari puting sendiri sumbat masuk mulot sendiri then sambung sleep hahaha.

6mo trước

samalah kita, anak suka memuting haha. senang nak handle, tapi nak ceraikan tu hati kena kental.

team pacifier for soothing & sleep train purposes. EBM & FM mom. sbb bby x dpt nk latch dri kecik due to abnormal nipple . tp alhamdulilah, with pacifer bby tido tenang than die lepas sndiri. apa pun bole latih untuk memudahkan parent n bby to be more calm 🩵

7mo trước

Dah try wean off ke? Ada tips? Hehe

Sy beli macam2 puting sebb nak elak dia mengempeng . Sampai skrg 7bulan bg puting bukan dia hisap . Dia kemam2 je buat main plus campak jauh2 🫠 jd anak sy ni bebas puting . Tapi tak bebas puting ibu hahahahahaha

Tak pernah beli dan blm pernah try bg anak2 pacifier. Zaman sulung dlu mix EBM dan FM. No 2 ni 3bln juga blm try pacifier. Teragak-agak nk beli takutnya x pakai. Stakat ni kalau dia nk tidur mmg bg DF je utk mengempeng.

Team Puting, awal2 tak nak bagi. Tapi bile driving berdua dng baby susah jugak bile dah start meragam. Dalam masa yang sama bile dah tido baby buang sendiri puting tu.

First anak tolak pacifier😅 tapi saya cuba bermacam jenis, akhirnya dia nak, sebab bagi mudah untuk naik flight😂 alhamdulillah dlam flight tak menangis😂

Sy try smpai 2 jenis pacifier tpi baby sy mcm nk muntah bila sy masukkan pacifier tu dlm mulut dia, mgkin dia fully breastfeeding itu yg dia tolak pacifier

alhamdulillah..anak bebas puting..yg penting dpt susu nak tdo pastu dia sendiri lepaskan botol susu terus tdo

Anak saya time nak tidur je guna, lepas dah lena tak guna, kalau saja2 mmg tak guna pun