Nk tanya. Klo Xdpat je yg dapat hamil haid tak tentu datang

Tak datang period selama 5bulan pun tak dapat hamil ke? Beritahu saya ...

7 Các câu trả lời

Saya tengah pregnant nak masuk 7bulan , sebelum tahu pregnant saya tak period hampir setahun sebb memang period tak regular , pergi check up and pakar tkde masalah apa2 . Tapi rezeki kita tak tahu kan , sis try ikhtiar minum apa2 yang boleh atau check up . Saya pun ada beli ovulation test strip sebelum bersama sebab nak tahu waktu subur tu

jika period xhadir, xdpt kira waktu subur, takut tiada obulasi berlaku. Tiada ovulasi mksdnya tiada benih/telur dihasilkan maka sukar utk hamil. jumpa doc utk betulkan period, periksa tahap kesuburan ye

Dear, you cuba buat UPT test. Kalau -ve better you pergi jumpa pakr obgyn/gynae untuk check hormone. High possibility hormone issue. So kena betulkan hormone dulu, insyaAllah boleh pregnant.

Saye pun problem period susah datang kdg 3/4 bulan tk period , know ii je dh preggy 19 week tnpe alahan alhamdulillah susah period tpi senang lekat 🥰

1y trước

19 week ? Takkan awak takde rasa sengugut cramps lansung

Mcm cousin sy period dia dkt setahun tak dtg. Dia minum teh senna. Alhamdulillah period dia dtg mcm biasa tiap bulan. Dan rezeki dia pregnant.

Telut matang akan keluar dulu, baru lah haid akan datang..kalau bersama time subur in sya Allah boleh hamil walaupon haid tak teratur..

1y trước

oo petanda pcos ya sis..DPO tu apa sis.n tvs tu apa?maaf sy x brapa tau sgt .hehe

Besar kemungkinan ya. Dah pernah check dengan O&G ke?

1y trước

Rawatan o&g kalau mampu pegi swasta. Kalau tak mampu pegi kerajaan bhgn o&g