Beri pacifier pada newborn

Tak apa ke saya bagi pacifier kat baby? Baby saya baru 44 hari. Saya bagi pacifier sebab dia high demand baby. Letak bawah takdanya dia nak duduk lama2. Kejap je pastu bunyi la dia. Saya angkat letak kat saya pun tak lama mana dia bunyi jugak. Tu yg end up bagi pacifier kat dia baru dia boleh stay lama sikit. Ada chance ke dia nak confuse puting palsu dgn puting ibu dia sbb saya direct brestfeed..saya risau sangat

3 Các câu trả lời

puting kosong sbb nk bgi die soothing diri je. xde mslh pon. masa dia nk menyusu bgi je direct feeding.