ganti puasa bg ibu nyusu

tahun 2023 tahun pertama sy puasa hanya 9hari sebab alahan Yang sgt teruk ketika pregnant .. itu pun sy paksa tahan utk berpuasa, lagi 21 hari sy cuba juga tapi tak berjaya, hnya berjaya sehingga pkul 2 - 3 ptg shj .. n sy pernah warded sbb dehydrated kerana berpuasa .. hjung tahun 2023 pd bulan 10 sy selamat melahirkan anak, dan skrg anak hampir memasuki 4bulan, ada tips tak utk ibu² yg ada anak kecil yg nyusu badan, berpuasa? atau ada suggestions routine yg perlu dibuat utk berpuasa smbil menyusukan anak?#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstmom

1 Trả lời

Lewatkan sahur. Minum air kosong secukupnya. Elakkan kafein dan manisan sbb keduanya buat lg kita haus dan lapar. Lebihkan protein dan serat sayur dlm menu. Karbo perlu ada, suku pinggan nasi pun OK. Awalkan berbuka.