Semoga ibu dan bapa bayi tabah dan redha dgn ketentuan Allah. Wanita,baik yg masih anak dara/berkahwin memang mudah terkena keputihan. Dan keputihan ni bukan mudah mahu dirawat. Saya pernah kena masa mengandung anak sulung,serik dah. masa tu memang tak ada ilmu sangat tentang ni semua. tak aktif main sosmed. tapi Alhamdulillah,bby lahir sihat dan selamat. tak ada masalah ape². sekarang anak sulung dah 8 tahun. lepas bersalin anak sulung,saya cari solusi macam mana nak buat dgn keputihan yg keluar macam air ni. sungguh tak selesa. dah guna ubat doctor,farmasi..hilang sekejap je. ditemukan jodoh dengan CFSW. mmg terbaik feminine wash tu,sampai suami pun suka bau dia. tapi syg,fw tu dah tak di jual lagi. now,saya pakai feminine herbal wash by JTT. keputihan pun tak ada walau tengah mengandung 6 bulan. awak² yg ada keputihan dan takut nak guna feminine wash,kena pakai panty liner,kena rajin tukar panty liner 3 ke 4 jam. selalu tukar seluar dalam,lagi² bila dah basah atau lembab, elakkan kawasan intim lembab dan basah. lepas buang air,lap kering baru pakai seluar dalam. bila nak cuci,cuci dari depan baru bawak ke belakang. jangan dari belakang bawak ke depan. pastikan tangan bersih saat meruang/memegang kawasan intim. jangan sembur minyak wangi. jangan guna sabun mandian di kawasan miss v,nanti kulit jadi kering,mulalah gatal dan ruam. miss v kita tu sangat sensitif. jaga baik². kalau nak try fhw by JTT,boleh oder sendiri dalam sistem JTT, https://jamutunteja.biz/shop/005081

2y trước

ada keputihan tak tentu ada gbs . takde keputihan tak tentu takde gbs cik ..

yaallah takutnya.. saya anak ke 2 kene gbs... anak seminggu tahan wad on antibiotik .. skrg mengandung dah 32w ..36w kene g amik sample keputihan nak tahu ada gbs x mengandung kali ke 3 nin..

Allahuakbar. Salam takziah. Tq sharing this

Thanks info bermanfaat