Ngilu di miss V

Tadi terbaca post someone sini cakap dia rasa ngilu di kemaluan time 30+ weeks. Baca komen sana rata2 suma atas 30 week terasa camtu sbb baby dah sampai kat hujung2. Tapi saya baru je 19 week tapi dah terasa ngilu di kemaluan. Nak tanya doc malu pulak. Also saya gdm jugak, adakah ngilu tu terasa sebab saya ni gdm? Minta jawab yer........

5 Các câu trả lời

Sya pernah juga macam tu,rasa ngilu kat miss v tapi sebab sya terlebih banyak jalan.. Kluar keputihan dan miss v rasa ngilu diawal kehamilan. Try rehatkan badan jangan terlalu banyak gerak, istirahat yg cukup. Klau x hilang juga baru jumpa dokter

Kadang kadang 19 week baby dah pusing bawah jugak. Saya dulu rasa ngilu dekat bawah tu sebab baby dah pusing bawah lepastu tangan dia letak atas kepala, bila dia gerakkan tangan tu rasa sangat. 😅

Tanya je doktor sis jgn malu..sbb kita nak jadi ibu ni..mcm sy firts pregnant rasa skit kat ari2 doktor kata baby dah start berpusing nak ready untk keluar tuh..

Sy 18w now..pun kadang2 sakit kat tunduk..ngilu...terutamanya bila salah landing duduk...sampai jalan pun mcm nak kangkang je sbb cri keselesaan

Bole jadi tanda untuk bersalin awal. Tidak mengapa. Banyakkan exercise terutama kegel untuk kuatkan pelvic.