Normal ke ? Boleh bantu

Tadi sy pergi check up scan untuk 9week 5day . Doktor cakap janin ada membesar elok , tapi denyutan jantung xde . Doktor sruh sy masuk ward untuk proses keguguran . Dan kemungkinan risiko rahim akan pecah . Jadi sy tak setuju lagi untuk teruskan proses tu . Sy minta untuk tanggu lagi 2 minggu repeat scan . Ada ke ibu ibu yg sama macam sy ? Ini kandungan yg ke3 . Dua dua kandungan sebelum ini keguguran jugak . Mohon minta pendapat ye . #ingintahu #bantusharing

1 Trả lời

Sebelum ni sis pernah scan tak & kalau ada time tu dah ada hearbeat ke? Sis tanya tak doktor kenapa proses keguguran tu sampai rahim berpotensi utk pecah? Biasanya kalau proses d&c takda sampai rahim pecah. Rahim pecah ni kalau pernah operation mcm ectopic (not all case, but mine yes). Tp kes sis janin dalam rahim kan.

1y trước

ye masa scan dulu kecik lagi 5week . so mmg dktr ckp xnmpk jantung . mmg sy nk tunggu lagi 2 minggu untuk tgk mcm mna keadaan . tq sis bagi penerangan