Berat baby dalam kandungan

Tadi saya scan perut di KK, kandungan 28w3d berat baby 1.16kg tu normal ke atau kurang berat ya? Perut saya memang kecil pun, tak nampak macam mengandung. Kalau berat baby ni kurang, ada tips tak untuk naikkan berat baby? Thank youu mommies

4 Các câu trả lời

Normal tue Sbb sy check up 27w6d berat baby 1.1KG Pengalaman sy sis Anak no 2 perut kecil So doc pk bby kecil Dia x scan pun tgk sebelum nk beranak Dpt doc pelatih lak time tue 😵‍💫 Dia marah sy xreti push sedangkn anak no 2 kata nya Ptt senang sbb ada jalan.. Siap ckp “perut kecil bby kecil np xlew kuar” Sekali kuar bby terkejut nurse tue bby besar 3.45KG Abis koyak 😵‍💫 Time tue nurse yg tukang jait tue ckp ptt dorg gunting sikit supaya senang sikit, nasib bahu anak x patah time tue 🥲 Ni ceta zaman 12 taun lepas tau sis 😬 Skg sy preggy ke 3 Perut kecil tp bby pk berat dia Hope xbesar sgt Trauma sy 😵‍💫

berat bby pon bergantung dgn berat bdn kite jugak sis. sy pon 27 week ary tu g checkup berat sy naik 72kg berat bby dlm 1.15 je berat nye. lps tu ary cmlm checkup 29 week berat naik 77 n berat bby pon naik 1.6kg ..

11mo trước

haha blh tp kena kawal jgk mkn.tkut berat kurang gula tnggi so nk mkn kena ambil kire smue tu. n dgr nsht doc

boleh klik di tracker gambar baby tu, kat situ ada estimated fetal weight based on hari.. normal tu

11mo trước

Haa yes. Dekat sini pun ada.... Lupa pulak

Doc prnh kata 28 minggu kalau berat 1-1.2kg tu normal