4 week

Tadi saya scan, doc cakap kandungan saya 50-50 menjadi.. sebabnye xcukup saiz..doc suruh scan plak 10 hari nanti..ade xsape2 yang berpengalaman macam saya ni? Apa patut sy buat?

4 week
46 Các câu trả lời

Macam saya. Kalau ikut period 8week. Masa scan kat klinik swasta biasa & ikut bawah x nampak. Doktor bagi surat refer tuk scan kat tempat lain. Sbb takut mengandung luar rahim. Esoknya saya terus p hospital Serdang. Alhamdulillah doktor pakar scan nampak kantung ukuran 4week. Doktor ckp kemungkinan keguguran tu ada sbb saiz x sama dgn tarikh last period. Lepas 2mgg scan lagi di hospital kantung nampak membesar 6week tapi still kosong. Doktor suruh scan lagi 2mgg sbb doktor cakap baby nampak lambat. Alhamdulillah lepas 2mgg doktor scan 8week dah nampak janin & heart beat. Terus buat buku pink. Lepas seminggu check up kk, kk refer ke hospital Kajang. Doktor Kajang scan 10week 5day. InshaAllah ada baby sis. Kecil lagi MMG tak nampak lagi janin & heart beat baby.

5y trước

Aamiin

Sy tau preggy mse tu bru 4weeks..upt da naik 2 line husband da sibuk suh g klinik bkak bku die punye excited mcm ank 1st pdhal da ank ke4.. tp sy refuse sy ckp awal lg mlas nk g klinik tggu another 2weeks bru sy pg..then 6weeks sy pg klinik alhamdulillah doc scan ikot atas da nmpk kantung & baby.. sometimes ade setengah org 4 weeks xnmpk lg bby nye ade setengah org da nmpk..insyaAllah bby ok tu..jga kesihatan baik2

5y trước

Amin2...

4 week tu trsangat awal untuk scan. betul dah tu kalau doc suruh dtg lg 10 hari. jgn stress2, jgn fikir bkn2. dalam tempoh ni, jaga diri elok, makan rehat kasi cukup. tp kalau ade rase sakit perut yg kuat, keluar spotting bleed, segera jmpa doc ye.

5y trước

Ok2..thank atas support..nanti sy update

Anak first saya, doktor kata baby kecik, sampai doktor suruh buat detail scan dan juga test2 lain untuk check samada anak saya normal ke tidak. Alhamdulillah, walaupun prem baby, dia cukup sifat dan sekarang dah umur 2 tahun 10 bulan.

5y trước

Alhamdulillah

Saya 6w5d msa scan pun mcm ni...sampai 9w scan Kat kk doktor ckap heartbeat baby xda...refer p GH.. doktor gh scan alhamdulillah degup laju ja jantung...skrg dah 15w...jangan risau sgt sis.. insyaallah smua selamat..jgn stress

5y trước

Ok insyAllah

Awal lagi sis.. Nnti nk scan biar pundi kencing penoh.. Sy dlu kne pakse minum air smpai rasa nak kencing.. Sbb nak nampak cantik ke jelas docter ckp... Smpai nk muntah lahh di pakse minum air coway berbotol2 hahahaha...

5y trước

Oh ok2...nanti ape2 sy update blik ye.thank support

Awal lagi sis.. Kalau takda apa2 sakit atau bleeding tunggu ke 2 minggu lg.. Sy dlu pn pergi scan tak nampak juga, dr ckp kalau urine +ve kemungkinan dah mengandung, tp masih kcik lg.. Tunggu 2 minggu lg ya

5y trước

Ni kehamilan pertama saya..da lama sy tggu tu yg sy tkutkan sgt tu...harap baik2 saja

Sama mcm sye.... Sye siap klr darah lgi... Doktor pon kata 50-50... Alhamdulillah skrang dh 4bulan.... Paling penting sis skrang relax,jgn pikir bukan²....jaga makan dan rest byk².... Inshaalh jadi....

5y trước

💪💪

Awalnya scan bru 4 weeks 😅 klau bole elakkan scan terlalu awal sbb nnt bila x nmpak ke ape mumny2 mula la stress pkir bukan2 padahal scan awal sngat. Ikut je nasihat doc utk dtg scan balik nnt

5y trước

Ok2..thank atas nasihat dan support..nanti ape2 sy update

awal lagi tu sis. jgn stress. teruskan makan asid folic setiap hari. jgn buat kerja berat & elakkan terlalu aktif. doa n fikir positive. 4w mmg tak nampak lg. tunggu 10-12w baru scan semula.

5y trước

Ni kehamilan pertama saya..da lama sy tggu tu yg sy tkutkan sgt tu..nanti ape2 sy update blik...