Nak jawapan yang betul

Tadi pergi buka buku pink . Scan baby doktor cakap belum 8week tapi last period 06/06/19 . Kandung masih kecik lagi . Macam mana nak buat

22 Các câu trả lời

Last period adalah kiraan kasar.. Ada orang waktu subur berlainan.. Ade org selepas period dh subur.. Ada orang dh nk dekat period kali ke 2 baru subur.. Dan waktu bersama suami juga boleh memainkan peranan umur bayi dlm kandungan.. Maksud saya hari persenyawaan berlaku.. Scan doctor lagi tepat..

Xyah BT apa2 sis.. Sy NASA scan sepatotnye 12 weeks.. Tp scan hanya nampak kantong sahaja.. So doc xde sikit pon ckp negatif.. Dia ckp mgkin sy ovulate lambat.. So dtg lg seminggu scan dia ckp.. Seminggu lepas tu dtg scan alhamdulillah janin n jantong semua dh ada.. Skrg dh 21 weeks.. Sehat2 hendak nya.. Doa yg baik2..

normal je tu sis.. sy pun lari byk trkh klau ikut priod.. ikut je saiz yg doc scan tu.. skrg sy dh 23week.. beza 3week dr trkh priod.. biasenye doc mmg ikut saiz bby dlm kndgn.. jgn risau2 ye.. asl ibu ank sht..

5y trước

jgn risau sis.. lmbt skt nmpk sbb kck lg tu.. hihi.. in sya Allah.. smoga baik2 je ibu ank..

Mcm saya laa sepatutnya 9 week tp scan pulak 7 week... Scan dr perut nmpk kntung n baby xjelas.. Bila scan ikot bawah bru nmpk dgn jelas.. Hearbeat pon ade.. Alhamdulillah

Dkt2 la tarikh last period dgn sy..Sy last 7/6..11/7 mase sy lewat period,sy test upt naik double line..Tp smpai skrg sy x pg cek..Pregnant anak yg ketiga...

kalau ikut kan last menses mmg pregnant 8w5d.tp biasalh klu based on doc scan kdg x sma dgn usia kndungan mngikut last menses..just ikut plan doc,.

5y trước

Sy first nurse cek 6w6d lps tu scan 5w6d..lps tu seconds check nurse cek 11w doktor scan 12w1d .so tarikh due dah lari. So lps raya scan lg skali 😁😁

Sama laa kite tarikh first day untk last period 6/6 jgk.. Ptt 8 week tp doc scan bru dlm 6week.. Doc ckp mgkin ovulation lambat..

Same mcm sy la..Klo ekot tarikh period 9w2d..Tp td pg scan 8w1d..Doc kta biase klo tarikh lari semggu dr tarikh scan..

Sy last period 12/4 and tau pregnant 19/6 tp kandungan br 4 minggu. Sbb period jenis x tetap. Jd doc ikut scan..

Same tarikh kite sis..tp saya dah scan n baru 7 week 5 day arini...dr kate normal je