kondom..salah ke?

Tadi ke kk untuk berbincang pasal perancang dengan doctor....saya dan suami memilih untuk merancang pakai kondom.. tapi doc macam xsarankan pkai kondom dan seolah pksa untuk saya samada cucuk,ubat atau masukkan alat kat bawah... Saya taknak ambil risiko untuk ketiga2 cara so decided just nak pakai kondom... Doc seolah2 herdik katanya.. " kalau dengar2 je kata orang itu tak elok ini tak elok.. tak payah je.. seddehhh" Serius sedih dengan attitude doctor ni... Nama pun pilihan..hak kita nak pilih yang mana... Tak perlu nak 'seddeh'kan hidup orang lain...

4 Các câu trả lời

haha kenapa kita senasib ni? bila saya kata yg kami nak rancang sendiri, diperli nya kita balik . awak amek pil perancang,takde kesan sampingan, jangan risau . saya makan pil, kacau bilau hidup saya 😂 . period nta pape,migrain hari hari, mual je . dah otak fikir aku ngandung lg ke?(sbb tak period,so otak dah fikir sangkut je padahal x buang dalam) 😂

Sama la kita..saya iye kn aje..malas nk panjang2..keputusan kt tangan kita..pekak kn telinga je..merancang ni mmg perlu utk kesihatan kita dan anak baru lahir jugak tp doktor pun kene ingat klu Allah nk bg..ape hak kita nk melawan..positif je sis

sy rasa dok buat reaction mcm tu sbb dah ramaiiii yg kata nak rancang sendiri atau pakai condom, end up tahu2 mengandung jgk. sbb tu dia sarankan apa yg terbaik.

Doctor emosi pula 😅. It's okay, saya pun pilih kondom as pilihan. As long as you tahu how nak jaga. Kondom bukan 100% mampu mengelak kehamilan, tapi kalau you buat cara betul, okay saja 😊