HB : TELESIMIA

Tadi baru lepas jumpa nurse & doc KK. HB low,kalau sesiapa yang ada pembawa atau penghidap telesimia,HB memang akan low & nak naikkan memang sukar atau memang tak boleh naik even makan ubat doc. Jadi doc kata jangan risau,tu normal bagi mereka yang ada telesimia,tapi kena HB kena 9 keatas. Kalau HB bawah 9,doc & nurse akan risau. Coz boleh risiko baby. Sy pembawa telesimia dari sekolah menengah lagi,memang makan apa² ubat atau makanan yang doc sarankan memang tak akan naik,tadi cek Alhamdulillah HB atas 9. ☺

2 Các câu trả lời

Sya pun pembawa telesimia sis Alhamdulilah ank x ada , Sya amalkan mkn bayam merah dan hijau, hati ayam dan buah2 kne rajin buat sis... Insyaallah akan naik sikit2 mmg rasa mcm x ada perubahan tpy kne rajin ☺️

Yay! Stay strong sis. You can do this 💪🏻 💪🏻

5y trước

Terima kasih sis 💞