Apple Puree

Hi tadi 1st time bagi baby apple puree, tapi baby mcm tak kenyang je.. Nangis terus.. I bg bf baru OK dia.. Puree Buah buahan tidak mengenyangkan baby huh?

1 Trả lời

Baby dh berapa bulan? Kalau starting kne bagi bubur kosong. Puree buah ni biasanya sampingan je. Bak kata org kudap2. Maybe baby xpuas mkn puree. N puree ni nurse cadangkan kt sy 8bulan ke atas bru boleh bg. Sbb buah ada rasa manis. Takut nnti baby xnk mkn bubur n memilih makanan

5y trước

Baby dah 6 bulan.. Baiklah esok I start bubur 😍