Pam susu bagi mom fully BF

Sye suri rumah sepanjang masa & fully bf, perlu ke untuk sye pam susu setiap hari? Sye biasa hanya pam susu bila nk pegi travel je

2 Các câu trả lời

Puan direct feeding anak ke? Jika direct feeding, tiada keperluan pam susu setiap hari. Saya pun fully direct bf anak. Saya buat milk collector pada awal bersalin sbb susu banyak keluar hingga meleleh, guna milk collector. Tak reti marmet masa tu. Beli pam sebb nak naik kerja , tapi 2 minggu sblm kerja anak tolak botol susu ibu. 😑 Jadi saya berkeputusan tak ambil job . (kerja sendiri). Pam bila nipple cracked. Direct bf sebelah je. Saya belajar marmet. Eh, marmet lg best rupanya drpd pam 😁 Sekarang , sbb dah reti marmet, saya marmet jika perlu bila breast dah keras billa anak tidur nyenyak lebih 3 ke 4 jam. Pam dah simpan dlm kotak. 😁 Marmet hingga breast lembut. Masa marmet dpt 2 ke 4 oz, letak dlm fridge bhgn chiller , esok tu bg anak minum . Setel.

6mo trước

oohh sye mmg direct bf . tpi sblom ni ade tambah susu formula jgak sbb susu tak ckup lgi, first time mom. ni dh dua bulan start fully BF . tu laa, sblom ni sye tak reti jgak marmet smpikn pnh jgak la kene susu bengkak, sakit sngt 😩 tpi Alhamdullillah lps dh tau mcm mne nk marmet mmg sye teruskan je, nk travel pon mmg sye bawak nursing cover, sbb kekadang tu lupe nk pam sblom travel hahaha

Bila travel, pastikan bawa nursing cover dan pergi tempat persinggahan yg ada nursery room utk penyusuan.

6mo trước

terima kasih bnyak ya untuk info ☺️