nak tanya

Sye sekarang 34 minggu..sye sekarang sekjb2 saket perut mcm memulas tapi 2 jam sekejb ..baby gerak ok.tiade penderahan.cecair pun tak de keluar. Sye kalau buang air besar mesti cair ..sye salah mkn atau tu contraction..confuse betul ? ke normal..ibu2 semue.please help me huhuhu

8 Các câu trả lời

da nk dekt ni mmg sis mcm tu . lg lg lps bgun dri tido . tibe2 sakit perot nk berak tpi nk kata berak ny bnyk kelua xd pon . kdg ciput je . uhuhu . mmg najis cair sikit . sy pon 34minggu . alami bnd same

biasanya berak keras.. sy dah 31 week.. kdg berak x keras.. kdg keras.. tp sehari 2kli mmbuang.. semua dri pemakann kita jg. kalau sakit perut cirit birit kena pergi hspital lah sis.

5y trước

sis try je pegi hspital. bgtau masalah sis. sy masa tu cirit birit x henti smpai kurang air dan pucat. makan pun x lalu. tp x sakit perut tau.. mngkin sbb sy ada salah makan atau terminum susu yg x ssuai..

Kiranya sy awal la ye alami pekara sama. Sbab sy bru 32w6d tpi baby dlm prut mengeras .. Buang air besar tu blm kerap la tpi belakang pingkang da sakit 😬...

Saya pn alami bnda y sama..skrg bru 33minggu...tp lps mkn ja rsa nk pgi tandas dn berak pn cair ja..sehari mau 4/5 kli buang air..cair lg tu..risau pn ada..

Sy sma mcm awk..skrng 34 week...sma Jew..hri2 mcm nk berak..Perot mngeras...xpa..itu normal..kuat kn smgt..

Tgh mgalami benda yg sme... Now nk msok 38 week, 1st baby so xde pngalaman

34weeks normal bila berak cair. Itu tanda dekat nak bersalin. Take care.

5y trước

kalau baru 30wk😅 ni najis cair n balik2 nak buang..

saya pun sama 36minggu .. hari2 berak cair kerap masuk tandas ..