Worry..

Sye pregnant this time jarak dgn anak 2nd dh 11thn..umur sye dh 40thn.. Risau sbb jarak usia n Hamil diusia 40.. Perlu ke sye makan vitamin tmbahan memandangkan pregnant diusia begini

13 Các câu trả lời

Salam sis.. semoga sihat In shaa Allah xde ape.. sy pon 40 thn n preggy 29+weeks.. sy sblm preggy pon dh start mkn supplement.. sy ambik acid folic di farmasi n amalkan mkn TF (4Life).. Skrg mkn iberet folic / kdg2 ganti sangobion plus vit c, ambik jugak kalsium - yg ni sy mkn shaklee (ostemetrix).. Yg penting, jaga makan, bertenang, jaga emosi, jgn stress n nikmati keindahan moment preggy yea 🦋🦋

5y trước

Sy pun ambil tf 4 life sis. Tapi bila makan sy kena sakit gastric dan rasa perut kembung je

sy nk msuk 40thn ank sulung dah msuk 11thn jua.skrg dah 16week ank kedua ..tpi sy ada gdm xtruk bru bt pemantauan jer stakat ne ok jga mkn bcaan gula ctik juga cuma selalu kna tekanan drh rendah..risau juga..hrp2 berjln lancar semuanya...mendoakan ibu2 sihat2 happy selalu..

Tahniah! Biasanya 1st trimester nie Doktor akan berikan asid folic. FYI, Jarak beza umur macam saya dengan kakak saya dulu.. beza 13 tahun dan ibu saya mengandungkan saya pada usianya 44 tahun. Alhamdullilah dapat saya yang comel dan sihat. 😊

Bln 5 ni umur sy 41. Nw preggy 36week. Beza dgn yg last 10thn. Alhamdulillah. Tak ada mslh. Just cepat penat jer. Sy juat amik vit yg doc bg jer. Cuma jg pemakanan jer...in syaa Allah

sis da brp mggu ? if first trim mkn folic acid dl sbb itu plg penting , nt bl da bukak buku pink nurse akan bg sis supplement dgn nutrisi yg sesuai utk keperluan baby dlm kndungan

Alhamdulilah Sye umur 34 pregnnt ank ke4.. syukur sgt2 pregnnt kli ni x byk ragam..xde alahan teruk.cuma kurg selera mkn..skrg dh 21week perut baru nmpk..sebab selera pun dh ada😊

insyaAllah ok.. jarak ank ke 4 dan ke5 6 tahun... lahirkan baby ke5 tahun lepas masa umur 44thn. jaga diri je sis.. mudah mudahan dipermudahkan

Saya dengan kakak saya pun jarak jauh. 6 tahun. As long ibu sihat okay je mommy. Moga dipermudahkan. #TAPactiveusers #TAPSupermoms

InshaAllah fikir & doa yg baik2 je. Semoga urusan sis dimudahkan & diberikan keselamatan pada keduanya. Aaamiinnn. 😊

In shaa Allah xde pape tu sis..positif slalu k.. sy doakan mg sgala urusan sis d prmudahkan olehnya...Allahuma aamiin