38minggu1hari

Sye nk tnya klau baby xcukup gerakan,,, pkul 6 bru 6kali perlu ke sye pergi hospital?? #firstbaby #bantusharing #pleasehelp #seriusnanya #1stimemom

7 Các câu trả lời

klo kol 9 mlm tak cukup gerakan pergi hospital.. try minum air sejuk, baring ke kiri atau ke kanan..saya pergi hspital lps kol 9 mlm sbb x cukup 1 gerakan.. nurse dan doktor pun ok..layan pun ok..check ctg, tahan wad sehari doc nak monitor, next day tu cukup gerakan..doc ckp mungkin saya penat sngt sebab kerja..

3y trước

terima kasih sis

maaf sis takda pengalaman tapi sebolehnya terus pergi hospital sebab baby kurang gerak sis pun sudah 38w sila alert ya takut baby meninggal dalam kandungan, semoga dipermudahkan urusan sis 🙏😊

3y trước

baiklah,, terima kasih

kalau dah hujung2 ni pukul 7 tak siap lagi boleh jee pergi sis takut baby terbelit tali pusat atau dah terberak dalam perut.. tak rugi pun pergi dari menyesal jadi apa2

3y trước

terima kasih sis,,sye dh dkt hospital tunggu nk induce ubat

jam 9pm klau tak smpai 10 gerak kan trus pergi hospital....

klu x genap 10 lgi tendangan pgi hsptal sis..tkt ada apa2..

3y trước

thniah slmt brpntang sis

perlu pergi..tkot jadi apa2

Perlu sis. Dah pegi ke belum?

3y trước

sye xpergi sis