Ini ruam atau bukan?

Sye nk tanya, ade taak kat sini tahu kenapa kepala ank sye jdi gini . Kot pengalaman korang ade yg tahu sbb sye first mom.. bby sye naik biji2 mcm ni kat kepala. Dia jadi merah2 berbiji-biji. Tgok memang rase gatal sgt sbb anak sy tido tergaru3 smpai kluar air bisa tu. Ade tak krim,losyen, ubat yg bole digunakan atau cara tradisional? Kalau kulit sensitif mesti dah ad kt muka tgn bdn, tpi ni KEPALA SHJA .. kesian dia nk tido x lena ..tolong bgi cadangan sementara tggu malam ni bru g klinik .#SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #firstmom

3 Các câu trả lời

Dia mcm jerawat baby , lupe dah doctor ckap ape. Sbb before ni baby sya mcm tu jugak. biji2 bnyak mcm biji jerawat smpai ke kepala. kecik2. geli tengok. kesian dgn baby. and yes mmg gatal, dia akan garu2 ja. kdg pecah ada kluar2 air. Doc ada bagi cream dgn bodywash utk dia masa tu. Pakai tu ada ok sikit. kena selalu lap2 la kawasan yg ada berair tu. Lama la jugak dia mcm tu ksian. Doc akan pantau every 2 weeks.

Takpe tunggu saja apa kata doktor. Tak berani la nak suggest untuk baby. Sebab anak saya pun refer dengan doktor. Semoga baby cepat sembuh 🌹

Better tgu doctor ja. Tkut letak lotion/cream pilihan sendiri tkut x sesuai nti lg teruk